Drama ministrului Muncii. Detalii cutremurătoare din viaţa lui Marius Budăi

Marius Budăi, ministrul Muncii, a dezvăluit că provine dintr-o familie monoparentală, fiind crescut doar de mama lui.

09 iul. 2022, 09:11
Drama ministrului Muncii. Detalii cutremurătoare din viaţa lui Marius Budăi

Toată lumea îl știe ca ministrul pensiilor, dar puțini știu detalii despre omul Marius Budăi. În exclusivitate pentru România TV, ministrul a dezvăluit că a fost crescut doar de mamă.

„Din punctul meu de vedere să fii părinte singur să creşti 2-3 copii este foarte greu. Vă spune un om crescut în mare parte doar de mama. Familia monoparentală este o familie unde trebuie sa fim foarte foarte atenţi si foarte aplecaţi”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la România TV.

De aceea, Marius Budăi încearcă din răsputeri să ajute astfel de familii. Ba chiar le-a inclus în categoria vulnerabilă care beneficiază de voucherul de 50 de euro de la stat.

Citeşte şi: Vouchere sociale de 250 de lei. Pensionarii au voie la şaorma, dar nu la marile supermarketuri. Amenzi uriaşe

Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat recent că sunt șase alimente de bază care se pot cumpăra cu aceste vouchere: pâine, cartofi, orez, ulei, carne de pui şi ouă, cu mențiunea că este foarte posibil ca listă să fie modificată. Voucherele pot fi utilizate la hipermarket, magazine și pieţe.

Citeşte şi: Ministrul Muncii, anunţ important despre voucherele sociale. Ce trebuie să facă neapărat românii pentru a primi ajutorul de 250 de lei

 

Cum poţi obţine alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală

Beneficiaza de alocatia de sustinere pentru familia monoparentala familiile formate din persoana singura si copiii in varsta de pana la 18 ani aflati in intretinere si care locuiesc impreuna cu aceasta. Alocatia de sustinere se acorda lunar familiilor monoparentale, daca realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pana la salariul minim net pe economie.

Stabilirea drepturilor:

  • in termen de 15 zile primarul dispune efectuarea anchetei sociale pentru verificarea situatiei de fapt;
  • in termen de 5 zile de la efectuarea anchetei sociale, primarul emite dispozitia de aprobare/respingere pe care o comunica atat solicitantului alocatiei, cat si directiei pentru dialog, familie si solidaritate sociala.

Daca sunt indeplinite criteriile de eligibilitate, dreptul la alocatia de sustinere pentru familia monoparentala se stabileste prin dispozitia scrisa a primarului, iar dreptul se acorda incepand cu luna urmatoare inregistrarii cererii.

Cuantumul alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala, prevazut la art. 8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 105/2003, modificata prin Legea 236/2008, este de:

  • 70 lei pentru familia cu un copil;
  • 80 lei pentru familia cu 2 copii;
  • 85 lei pentru familia cu 3 copii;
  • 90 lei pentru familia cu 4 sau mai multi copii.