Drama unui fost sportiv de performanţă. I-a fost amputat piciorul, dar nu are dreptul la un însoţitor VIDEO

Situație dramatică pentru un bărbat din judetul Argeș. Fost sportiv de performanţă la lupte greco-romane, Iulian Radu şi-a pierdut piciorul, iar de atunci trăieşte o adevărată dramă. În urma evaluării, comisia de asistenţă socială a decis că nu are dreptul la însoţitor.

22 feb. 2018, 08:38
Drama unui fost sportiv de performanţă. I-a fost amputat piciorul, dar nu are dreptul la un însoţitor VIDEO

Iulian Radu a fost mereu un bărbat puternic. A făcut sport de performanţă şi s-a luptat în ring. Are o familie frumoasă. În urmă cu un an, viaţa lor s-a schimbat radical. Medicii i-au spus lui Iulian că trebuie să îi amputeze piciorul din cauza unei tumori canceroase.

Din cauza unei tumori canceroase, provocate cel mai probabil pe sistem nervos, medicii nu au mai avut ce să îi facă la picior şi a trebuit amputat. Să te trezeşti fără un membru, fie el picior sau mână, e foarte greu. E greu să trăieşti fără un picior, să te deplasezi„, a declarat Iulian Radu, pentru România TV.

Fostul sportiv a trecut prin clipe de coşmar. A ajuns acum ţintuit acum pe o canapea. Singurele sale iesiri sunt drumurile la spitale. „Viaţa are prioritate şi vreau să trăiesc alături de familie. Am fost de acord să renunţ la picior. La început nu am fost de acord. Dar, văzând că nu am altă soluţie, că s-ar putea înrăutăţi situaţia, am acceptat„, mai spune fostul luptător.

După ce a rămas infirm, Iulian Radu a mers la o comisie de evaluare pentru a i se stabili gradul de handicap. Aici, o altă dezamăgire. Specialiştii au considerat că se poate descurca de unul singur şi nu are nevoie de însoţitor. „Mi se pare normal că ar trebui să am pe cineva lângă mine tot timpul. Dar, copilul trebuie să se ducă la şcoală, nu pot să îi impun să stea cu mine, soţia are serviciu, că avem nevoie de bani. Soluţia să o găsească statul român, nu doar pentru mine, ci pentru toţi cei care suntem bolnavi”, spune acesta

Lunar, bărbatul trebuie să facă cinci deplasări către spitalele din judeţ şi la Bucureşti, într-un singur picior. Funţionarii DGASPC văd, însă lucrurile, diferit. „Amputaţiile de coapsă sau amputaţie de gambă se pot încadra la gradul 1 cu asistent personal în fucţie de nişte explorări funcţionale pe care persoana trebuie să şi le adauge la dosar„, a declarat, pentru România TV, Claudia Radu, președinte de comisie la DGASPC Argeş.