Drama unei femei care şi-a pierdut soţul din cauza coronavirusului: „Parcă a explodat virusul în el”

Coronavirusul continuă să facă victime în România. O pacientă cu COVID-19 din Gorj a povestit drama prin care trece, după ce toată familia a fost infectată. Din păcate, soţul ei a decedat:"parcă a explodat virusul în el".   

18 aug. 2020, 06:35
Drama unei femei care şi-a pierdut soţul din cauza coronavirusului: „Parcă a explodat virusul în el”

În Gorj, primul judeţ în care s-a confirmat un caz de COVID-19 din România, a început lupta pentru paturile din ATI. Medicii nu mai ştiu cum să-şi salveze pacienţii.

„În acest moment secția de terapie intensivă e plină, nu mai sunt paturi, încercăm să mai facem câte un loc, să dăm pacienții care sunt în stare mai bună pe secție, să primim pe cine vine mai grav. Vin pacienți în stare mai gravă și starea de agravare din cinci în cinci minute poate să devină mai gravă. Au decedat și pacienți la noi, am avut în jur de 10 decese. Trebuie să continuăm și să rezistăm ca să salvăm viețile omenești”, explică asistenta Elena Vâlceanu, potrivit digi24. 

Gorjul are doar două spitale cu terapie intensivă, cel de la Târgu Cărbunești și Spitalul Județean Târgu Jiu. Asta înseamnă doar 20 de paturi de ATI.

Într-un salon, o pacientă își plânge soțul mort. Toată familia a fost afectată de coronavirus.

„Nora, băiatul, eu și soțul. Soțul a decedat pe 1… va fi greu să mă obișnuiesc. Nu credeam că virusul poate să îmi facă așa ceva! Nora și băiatul sunt acasă, doar eu am rămas în spital. Soțul a venit mai bine decât mine, fără febră. Nu știu ce s-a întâmplat, parcă a explodat virusul în el după câteva zile de spitalizare. A fost un om care nu a fost în spital decât o singură dată în viața lui”, spune femeia îndurerată.

Citeşte şi Drama unei familii infectată cu coronavirus. Părinţii au murit la două zile după ce şi-au îngropat fiul