DRAMA unui constănţean, snopit în bătaie pe trecerea de pietoni

Un constănţean a fost bătut pe trecerea de pietoni, sub privirile îngrozite ale soţiei şi copilului în vârstă de doi ani. Bărbatul a spus că în zonă se afla o maşină de poliţie cu un radar, însă poliţiştii s-au uitat la ce s-a întâmplat şi au plecat.

09 mart. 2016, 15:47
DRAMA unui constănţean, snopit în bătaie pe trecerea de pietoni

Cristian Tudor a fost bătut pe trecerea de pietoni, sub privirile îngrozite ale soţiei şi copilului în vârstă de doi ani. În ianuarie 2013, cei trei traversau trecerea de pietoni de pe strada Adamclisi, din dreptul pieţei Brotăcei. Un autoturism marca Opel s-a apropiat atunci cu viteză de „zebră”, iar Cristian Tudor i-a făcut semn şoferului să încetinească. Scos din minţi de gestul pietonului, trei indivizi au coborât din maşină şi au tăbărât cu pumnii şi cu picioarele, snopindu-l în bătaie pe Cristian, care îşi aminteşte cu groază cele întâmplate.

„Au coborât trei indivizi care m-au călcat pur şi simplu în picioare. Am apucat să-i dau copilul soţiei şi i-am spus să fugă. Vis-a-vis de trecerea de pietoni era o maşină de poliţie cu un radar îndreptat în acea zonă. Nici nu s-au dat jos. S-au uitat la ce s-a întâmplat şi au plecat”, a spus bărbatul.

În urma probelor depuse la dosar, magistraţii au dispus condamnarea celor trei suspecţi, Iulian Gabriel Tîrcolea, Iulian Şerban şi Florentin Adrian Petriţoiu, la închisoare cu suspendare. De asemenea, Curtea de Apel Constanţa a dispus ca cei trei să plătească victimei daune morale şi materiale în valoare de aproape 40.000 euro.

S-au împlinit trei ani de când Cristian Tudor a fost bătut cu bestialitate. A avut nevoie de serioase îngrijiri medicale şi o nouă dantură, care l-a costat mii de euro. Cu gândul că-şi va recupera banii, victima a făcut un credit pentru a-şi acoperi toate serviciile medicale, ştiind că o instanţă judecătorească i-a obligat pe agresori la plata daunelor fizice şi morale, în valoare de 40.000 euro.

„Eu nu mi-am putut recupera prejudiciul de trei ani. În aceşti trei ani, continui să plătesc dobânzi şi rate la bănci. Am spus că este normal să urmez căile legale şi uitaţi în ce situaţie am ajuns. Mi-am sacrificat aceşti ani şi voi mai sacrifica doar pentru a putea plăti aceste datorii. Abia la începutul acestui an, în luna ianuarie a început unul dintre ei să-mi dea nişte bani, 100 lei pe lună. Gândiţi-vă că doar dobânda pe lună mă ajunge 100 euro”, susţine Cristian Tudor.

În timp ce victima se afundă în datorii pentru că a preferat să nu-şi facă singur dreptate, agresorii se laudă pe reţelele de socializare şi pozează la volanul unor bolizi în valoare de zeci de mii de euro, care acoperă lejer daunele pe care Curtea de Apel Constanţa i-a obligat să le plătească. Dar care, cel mai probabil, nu sunt trecute pe numele lor. Spre exemplu, unul dintre ei s-a fotografiat la volanul unor maşini pe care alţii nu şi le permit într-o viaţă. Mercedes şi BMW par a fi autoturismele preferate ale condamnatului. Un alt „coleg” de condamnare în aceeaşi speţă este puţin mai modest. El preferă autoturismele din Italia, apărând de mai multe ori pe un site de socializare la volanul unui Alfa Romeo.

„Dacă persoanele în cauză nu realizează venituri şi nu au bunuri trecute pe numele lor, nu pot fi executate. Pentru ei, singura problemă este că nu pot face reabilitarea judecătorească decât doar după ce îşi achită toate datoriile”, a declarat, pentru „Cuget Liber„, Marian Letea, avocatul lui Cristian Tudor.

Citeşte şi Poliţia, zguduită de un nou scandal. Un agent susţine că a fost bătut în secţie de şeful său VIDEO