DRAMA unui tată: Obligat să aleagă între fiul cu Sindrom Down şi soţia care i-a cerut să abandoneze copilul

Poveste cutremurătoare în Armenia. Un tată a fost nevoit să aleagă între fiul său nou-născut, care suferă de sindromul Down, şi soţie. Bărbatul nu a stat nicio clipă pe gânduri şi a ales să îşi crească micuţul. Acum încearcă să strângă bani pentru a se putea muta înapoi în ţara sa natală, Noua Zeelandă.

07 feb. 2015, 17:18
DRAMA unui tată: Obligat să aleagă între fiul cu Sindrom Down şi soţia care i-a cerut să abandoneze copilul

Pe 21 ianuarie, Samuel Forrest aştepta emoţionat pe holurile unei maternităţi din Armenia ca soţia sa, cu care se căsătorise cu 18 luni în urmă, să nască. Atunci când a auzit primul plâns de bebeluş din sala de naşteri a ştiut că viaţa i s-a schimbat definitiv. Lucrurile nu aveau să decurgă, însă, aşa cum spera.

Neonatologul a ieşit pe culoar cu nou-născutul în braţe, dar nu l-a lăsat pe proaspătul tătic să îl vadă. I-a făcut semn să îl urmeze într-o cameră separată, unde i-a spus că micuţul sufere de o boală cutremurătoare: sindrom Down.

Drama nu s-a oprit, însă, aici. Când medicii i-au permis lui Samuel să îşi vadă soţia, femeia i-a dat un ultimatum: fie îşi abandonează copilul bolnav, pe care ea îl considera o ruşine şi pe care nici nu a vrut să îl vadă, fie o pierde pe ea. Samuel a decis să păstreze copilul şi să îl crească atât cât poate de bine. O săptămână mai târziu, soţia lui a depus actele de divorţ.

Acum, Samuel îşi creşte singur fiul şi vrea să îl ducă în Noua Zeelandă, unde va putea primi cele mai bune îngrijiri. Pentru asta are nevoie, însă, de bani. Aşa că a lansat o strângere de fonduri online. Iar până acum a primit donaţii în valoare de aproape 450.000 de dolari.

Citeşte şi: ŞOCANT: Un bebeluş născut de câteva ore a fost găsit într-un tomberon