Surpriză pe piaţa media! Cine A PLĂTIT, de fapt, prima tranşă pentru DREPTURILE TV ale Ligii I

LPF a anunţat, miercuri, că Intel Sky Broadcast, deţinătoarea drepturilor TV în Liga I, a achitat prima tranşă a sezonului următor, evitând, astfel, rezilierea contractului. De fapt, cei care au plătit sunt operatorii de cablu, care au virat 13,75 de milioane de euro + TVA către ISB, dar într-un cont special, de unde banii pot fi viraţi doar către Liga Profesionistă de Fotbal!

18 iun. 2015, 19:00
Surpriză pe piaţa media! Cine A PLĂTIT, de fapt, prima tranşă pentru DREPTURILE TV ale Ligii I

Noul contract a fost soluţia de compromis la care s-a ajuns după o săptămână de negocieri între LPF, ISB şi operatori. RCS RDS, Telekom şi UPC au pus piciorul în prag şi au cerut să le fie recunoscut aportul în afacerea drepturilor TV.

Înţelegerea, care durează până în iarnă, scoate momentan din schemă ISB-ul şi totodată demonstrează că presupusul investitor din spatele societatăţii păstorită de Arpad Paszkany nu există, iar toţi banii pentru cluburi vin de la companiile de cablu!

Miza: 5 milioane de euro

De ce s-au supărat operatorii? În urmă cu câteva săptămâni, ISB a propus cluburilor micşorarea sumelor pentru drepturilor TV cu aproximativ 5 milioane de euro. Citeşte continuarea pe Ştiri de Sport.