Drepturile TV: Ce sume încasează cluburile din Liga 1

Dacă finanțarea din banii televiziunilor ar înceta, în campionat ar mai putea continua competiția doar patru-cinci echipe, scrie ProSport, citând oficiali ai Ligi Profesioniste de Fotbal și reprezentanți ai cluburilor.

29 sept. 2014, 09:47
Drepturile TV: Ce sume încasează cluburile din Liga 1

Publicația detaliază cum se împart între cluburi, în fiecare sezon, cele 27,5 milioane de euro suma netă pen care o plătește Intel Sky Broadcastla 

În sezonul 2014-2015, cea mai mare parte a banilor din drepturile de televizare se duce la Steaua: 3,05 milioane de euro. De altfel, notează ProSport, în afară de Steaua (club cu un buget de 16 milioane de euro), celelalte echipe depind de banii din drepturile TV, care în unele cazuri ajung la 70% din buget.

După Steaua urmează, în ordine, Astra, cu peste 2,7 milioane de euro, Petrolul, cu 2,4 milioane și Dinamo, cu 2,1 milioane. Restul echipelor iau sub două milioane de euro.

Cele mai mici sume le revin, conform regulamentului, noilor promovate, adică CSM IașiCSU Craiova și ASA Târgu-Mureș: câte 850.000 de euro. Aceeași sumă o va primi și FC Brașov, care a terminat sezonul pe 15 și ar fi trebuit să retrogradeze, dar a rămas după eliminarea FC Vaslui din competiție (club care nu a mai luat licența din cauza datoriilor).

Cum se împart drepturile TV în sezonul 2014/2015*

Screen shot 2014-09-28 at 10.59.38 PM

*Sumele sunt exprimate în euro și nu include TVA.

ProSport mai notează că, întrucât Look TV și Look Plus au o distribuție limitată (se văd pe UPC și pe Romtelecom, dar nu și pe RCS, investiția în drepturi nu este, deocamdată, rentabilă.

Articolul complet, pe ProSport.