Droguri de 21 de milioane de euro, găsite într-un autocar plin cu copii

Un şofer român, traficant de droguri, a fost condamnat la 17 ani de închisoare în Anglia. Bărbatul a fost prins în timp ce transporta într-un autocar plin cu copii cocaină în valoare de 21 milioane de euro. 

12 mart. 2016, 08:03
Droguri de 21 de milioane de euro, găsite într-un autocar plin cu copii

Românul, în vârstă de 50 de ani, a mărturisit că urma să primească 5.000 de euro pentru transportul drogurilor. Autocarul plin cu copii plecase din Bucureşti spre Marea Britanie, iar drogurile ar fi fost puse în maşină la Bruxelles, unde a făcut o oprire.

Stupefiantele fuseseră ascunse într-un compartiment secret, la bagaje. Valoarea de piată a cocainei a fost evaluată la 18 milioane de lire sterline, adică peste 21 de milioane de euro.

Românul, Ioan Buciută, de 53 de ani, şi-a recunoscut faptele, petrecute în vara anului trecut. În plus, el a mărturisit că urma să primească 5 mii de euro pentru transportul drogurilor.

Şoferul român transporta cu autocarul elevi, într-o excursie în Marea britanie. Pe traseu, autocarul cu copii români a făcut escale în mai multe oraşe europene, inclusiv la Bruxelles. Aici se pare că ar fi fost plasate drogurile, 130 de pachete cu o greutate de 140 de kilograme.

Capturea a fost făcută în portul britanic Dover, unde poliţia a intervenit pe baza unor informaţii primite. Copiii şi-au continuat excursia spre hotel cu taxiuri.

Ioan Buciută era cărăuş pentru o grupare criminală din românia, potrivit presei britanice. În octombrie anul trecut a fost inculpat pentru trafic de droguri de mare risc, iar astăzi condamnat la 17 ani de închisoare.

Citeşte şi Peste 10 kilograme de droguri, găsite într-un autocar de turişti VIDEO