DRUM ÎNCHIS din cauza ALUNECĂRILOR de TEREN VIDEO

Drumul Naţional 10, care leagă Buzăul de Braşov, a fost închis în cursul serii de miercuri mai bine de trei ore din cauza aluviunilor desprinse de pe versanţi.

11 dec. 2014, 11:08
DRUM ÎNCHIS din cauza ALUNECĂRILOR de TEREN VIDEO

Drumul care leagă Buzăul de Braşov a fost închis miercuri seară mai bine de trei ore. Carosabilul a fost acoperit de bolovani, care s-au desprins de pe versanţi din cauza ploilor din ultimele zile, potrivit România TV.

Drumul dintre Muntenia şi Ardeal este de câţiva ani un adevărat coşmar pentru şoferi când încep ploile. Aseară, aluviunile desprinse de pe versanţi s-au prăvălit pe drumul naţional 10 şi au blocat zona unde se construieşte un tunel pentru securizarea locului.

 

Pentru că buldozerele şi excavatoarele nu au mai făcut faţă, iar pe şosea era un strat consistent de mâl, poliţia a decis să închidă traficul şi să-l devieze pe o rută ocolitoare, prin Vălenii de Munte.

După trei ore, timp în care s-au format cozi de maşini, drumul s-a redeschis. În zonă se lucrează la construirea unui tunel care să protejeze carosabilul unde versantul este instabil. Lucrările au început în urmă cu o lună şi se estimează că se vor finaliza în ianuarie.