Drum surpat în Gorj, conductă de petrol avariată

Autorităţile dintr-o localitate din Gorj sunt în alertă după mai multe alunecări de teren. Un drum s-a surpat, iar conducta petrolieră care traversează satul a fost grav avariată. O casă este acum în pericol.

09 mart. 2016, 15:02
Drum surpat în Gorj, conductă de petrol avariată

Autorităţile din Gorj sunt în alertă după ce marţi seară s-au produs alunecări de teren în satul Moşteni din comuna gorjeană Târgu Logreşti, care s-au soldat cu o conductă petrolieră avariată şi cu surparea Drumului Judeţean 675 C, o casă fiind în pericol.

Localnicii spun că au intrat în panică în momentul în care au auzit zgomotul puternic. Alunecarea de teren reactivată în urma ploilor abundente a avariat conducta petrolieră care traversează localitatea.

„S-a auzit o explozie puternică. Magistrala de produs petrolier, de la Bustuchin la Bucureşti, a cedat din cauza alunecărilor de teren şi a scufundării, pentru că e mai mult o scufundare. Putea să se întâmple o catastrofă. Din fericire, pe direcţia presiunii produsului petrolier nu au fost case. Dacă existau, atunci putea să facă o altă explozie, pentru că presiunea s-a dus până la vreo 400 de metri. Au intervenit pompierii. Cei de la firma de petrol şi gaze au închis imediat ventilul. S-a deviat circulaţia, nu se mai circulă pe DJ 675 C, pentru că nu se mai poate circula. O singură casă este în pericol mare. Alunecările au ajuns până lângă temelie. Acea falie care fuge este în curte la un om”, a declarat primarul comunei Târgu Logreşti, Ion Băluţă.

Potrivit Mediafax, la faţa locului s-au deplasat atât pompierii, cât şi reprezentanţii companiei de petrol şi gaze căreia îi aparţine conducta. Totodată, a fost solicitat şi ajutorul reprezentanţilor firmei de electricitate, întrucât este nevoie de înlocuirea unor stâlpi afectaţi de alunecări.

Poliţiştii au deviat circulaţia pe ruta Bustuchin-Berleşti-Licurici.