Drumul judeţean care duce la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, REDESCHIS circulaţiei rutiere după ce a fost rupt de ape

Drumul județean care face legătura în localitatea Costești și cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a fost redeschis vineri circulației rutiere, după mai multe zile în care traficul a fost blocat pe ultimii patru kilometri din cauza distrugerilor provocate de o furtună puternică.

12 aug. 2016, 10:29
Drumul judeţean care duce la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, REDESCHIS circulaţiei rutiere după ce a fost rupt de ape

În porțiunile de drum afectate de viituri se circulă însă pe un singur sens, cu limitarea vitezei de deplasare.

„Turiștii care se deplasează cu autovehiculele proprii sunt rugați să conducă preventiv, să respecte toate indicatoarele rutiere și semnalizările agenților de ordine din zonele de drum afectate, pentru evitarea oricăror incidente nedorite”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, transmis, vineri, Agerpres. 

O furtună puternică s-a abătut duminică noaptea asupra zonei Munților Orăștiei, torenții de pe versanți distrugând drumul care duce la cetatea Sarmizegetusa Regia în șapte locuri, dintre care trei porțiuni sunt afectate în proporție de 30-70%. Pe alte patru porțiuni de drum, pagubele sunt mai puțin grave, fiind semnalate alunecări de teren și deplasări ale zidurilor de apărare a malurilor. Detalii, aici. 

Drumul a fost inaugurat oficial la sfârșitul lunii mai și are o lungime de 19 kilometri, carosabilul fiind acoperit cu asfalt. Modernizarea acestuia a început în luna august 2015 și a costat 18,2 milioane lei, fonduri obținute în cadrul Programului Operațional Regional POR 2007-2013.