Drumuri acoperite de zăpadă, copaci doborâţi de vânt

Publicat: Joi, 09 Noiembrie 2017 08:23 // Actualizat: Joi, 09 Noiembrie 2017 08:34 // Sursa: romaniatv.net

Doi copaci doborâţi de vântul puternic au blocat traficul pe drumul dintre Râmnicu Vâlcea şi Târgu Jiu. Autorităţile au intervenit de urgenţă şi la Rânca unde a nins toată noaptea.

Din fericire în momentul în care copacii au căzut nimeni nu a fost rănit. Traficul a fost însă blocat zeci de minute până ce muncitorii de la Drumuri Naţionale au reuşit să taie copacii şi să cureţe carosabilul.

Probleme au fost şi la Rânca, unde autorităţile au intervenit pentru dezăpezirea drumului, după ce a nins toată noaptea.

Vezi si: Cozi pentru schimbarea anvelopele de iarnă, vezi cât te costă să-ţi echipezi maşina

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme semnificative privind fluenţa traficului pe arterele principale.

Conducătorii auto care se deplasează pe tronsonul Sibiu – Deva al autostrăzii A1 sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă sporită la volan, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu se angajeze în depăşiri periculoase, întrucât pe acest segment ce circulă în condiţii de ceaţă densă.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia rutieră este oprită pe două drumuri naţionale, respectiv: DN67C Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34 - 60 şi DN7C Transfăgărășan, între Piscu Negruşi Bâlea-Cascadă, pe tronsonul kilometric 104 - 130.

Traficul rutiereste restricţionat pe Podul Agigea, respectiv pe DN39 (la km 8+988), pesensul de deplasare Agigea către Constanţa, până la data de 28 noiembrie 2017, în vederea finalizării unor lucrări de reparaţii. În această perioadă va fi interzisă tranzitarea podului cu autovehicule şi convoaie agabaritice, precum şi manevra de depăşire, iar viteza de circulaţie va fi limitată la 50 km/h pe toată lungimea podului.

Până la data de 15 noiembrie 2017, circulaţia rutieră pe DN76 este întreruptă pe tronsoanele kilometrice 0+650 - 0+690 şi 2+415 - 2+480, în scopul lucrărilor de realizare a viaductului Autostrăzii A1 Lugoj - Deva. Traficul rutier se va opri zilnic, timp de 30 minute, la interval de două ore. Conducătorii auto pot folosi următoarele rutele alternative: DN 7 Arad – Deva – Simeria – Simeria Veche – autostrada A1 sau autostrada A1 – nod rutier Simeria – DN 7 Simeria – Deva – Săcămaş – Arad.

Pe DN73C, în județele Argeș şi Vâlcea , din cauza unoralunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeş - Burluşi, între kilometrii 46 și 56, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluşi - Piatra, între kilometrii 56 şi 61, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone este DN73CBurluşi - DJ678A - DN7 Deduleşti.

În județul Buzău, pe DN10 Buzău - Brașov, la kilometrul 86+300 de metri, în zona localităţii Siriu, din cauza surpării acostamentului pe o lungime de aproape 40 de metri, în urma cedării unui zid de sprijin, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău - Ploieşti, DN1A Ploieşti- Cheia - Săcele, DN1 Săcele - Braşov.

În județul Olt, DN64Caracal-Drăgășani a fost închis, începând din data de 22 iunie 2017, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul kilometric 34 - 40, între localitățile Găneasa și Pleșoiu. Măsura a fost luată din cauza degradărilor apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara. Circulația rutieră se desfășoară pe ruta DN65, km 42+400, Găneasa - Salcia - DJ677 - Pleșoiu și retur. Variantele de circulație sunt semnalizate conform normelor rutiere în vigoare.

În judeţul Suceava, din cauza unui pod avariat de o viitură, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, petronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna, între kilometrii 23 şi 27.

În judeţul Vâlcea, până în data de15 noiembrie 2017, pe DN7, DN64, DN65C, DN67B şi DN74 sevor aplica marcaje rutiere, iar circulaţia se va desfăşura cu unele restricţii temporare în dreptul utilajelor (alternativ sau cu redirijare de pe o bandă pe alta).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
copaci cazuti ninsoare Rânca vânt zăpadă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H