Drumuri ÎNCHISE din cauza ZĂPEZII. Starea şoselelor din ţară VIDEO

Vremea extremă de la început de aprilie face tot mai multe probleme. În judeţul Gorj, iarna a revenit în forţă, iar drumarii au decis să închidă o porţiune din Transalpina din cauza viscolului. Tot în condiţii de iarnă se circulă şi în Prahova, în Vrancea, Caraş-Severin, Bacău, Gorj şi Covasna.

07 apr. 2015, 05:05
Drumuri ÎNCHISE din cauza ZĂPEZII. Starea şoselelor din ţară VIDEO

Din cauza viscolului puternic și a vizibilității reduse (sub 50 m) circulaţia rutieră fusese închisă marti dimineaţa pe drumul național DN 67C, km 16+000 – km 34+800 (Novaci – Rânca). Potrivit CNADNR, începând cu ora 16.15, circulația rutieră pe acest sector de drum a fost redeschisă.

Circulaţia este îngreunată pe DN 2N CHIOJDENI (VN) – JITIA (VN), la km 43, din cauza precipitatiilor abundente sub forma de ploaie care au produs alunecari de teren, denivelari, tasari şi praguri. Circulatia este interzisa autovehiculelor cu masa mai mare de 12 tone.

Sunt probleme pe DN 2N (Chiojdeni – Jitia) şi la km 46. Se actioneaza pentru asigurarea conditiilor de circulatie prin completari de balast si blocaje de bolovani cu un buldozer, un buldoexcavator si o autobasculanta. Circulatia se desfasoara pe jumatate din partea carosabila. Circulatia este interzista autovehiculelor cu masa mai mare de 3.50 tone.

Din cauza precipitaţiilor abundente din ultimele zile, pe DN 2N CHIOJDENI (VN)-VINTILEASCA (VN) s-au produs alunecări de teren şi la km 44. În zonă traficul a fost restricţionat pentru vehicule auto cu masa maxima autorizata mai mare de 12 tone. Circulatia se desfasoara pe 1/2 din partea carosabila

Pe DN12A, Miercurea Ciuc-Comănești, se circulă în condiții de iarnă, la fel ca și pe DN12C, Gheorgheni-Lacu Roșu și DN13B, Gheorgheni-Praid, în zona vârfului Bucin, stratul de zăpadă de pe carosabil ajungând până la trei centimetri.

În Harghita ninge de 24 de ore, la altitudini stratul de zăpadă nou depus ajungând și la jumătate de metru. Județul se află sub avertizare de cod galben de ninsori și intensificări ale vântului.

Poliţia Română informează că, marti dimineata, se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă, pe DN1, în Pasul Predeal. Traficul rutier a fost întrerupt aproximativ o jumătate de oră la limita dintre judeţele Braşov şi Prahova, din cauza unui autotren derapat. Utilajele de deszăpezire au reuşit să tracteze ansamblul de vehicule, iar circulaţia a fost reluată. În zonă ninge viscolit, iar pe carosabil există un strat de zăpadă de cel mult un centimetru, în amestec cu material antiderapant.

CITEŞTE ŞI Iarna s-a întors: viscol şi ninsori în jumătate de ţară VIDEO

Pe DN11, în judeţele Bacău şi Covasna, în Pasul Oituz, se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă. Pe parcursul nopţii, mai mulţi copaci au căzut pe carosabil. Din cauza greutăţii zăpezii există riscul ca şi alţii să cadă.

În judeţul Vrancea, din cauza alunecărilor de teren provocate de precipitaţiile abundente, traficul rutier pe DN2N Chiojdeni – Jitia a fostîntrerupt în ambele sensuri, întrekilometrii 46+800 şi 46+920 de metri.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori la munte şi intensificări ale vântului. Alerta este valabilă în intervalul 06 aprilie, ora 15 – 07 aprilie, ora 20.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 06 aprilie, ora 15 – 07 aprilie, ora 20, în regiunile estice şi sud-estice vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă sau ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de peste 50…60 km/h. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp, iar în judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea şi Constanţa, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

În zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali va ninge, se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi intervale în care ninsoarea va fi viscolită.