DSP anunţă pentru Ilfov rată dublă faţă de raportul GCS: ”O eroare în programul informatic”

Rata de infectare în Ilfov este de 6,89 la mia de locuitori și nu de 3,41, cum a anunţat Grupul de Comunicare Strategică duminică, la prânz. DSP Ilfov anunţă totuşi că a avut loc „o eroare” în programul utilizat la calcularea indicelui și de aceea cifrele au fost mai mici.

30 nov. 2020, 08:42
DSP anunţă pentru Ilfov rată dublă faţă de raportul GCS: ”O eroare în programul informatic”

DSP anunţă pentru Ilfov rată dublă faţă de raportul GCS. La finalul săptămânii acesteia, în judeţul Ilfov, GCS a venit cu un anunţ controversat. Aceştia au declarat că rata infectare este de 3,41 și 258 de noi cazuri în uiltimele 24 de ore.

DSP anunţă pentru Ilfov rată dublă faţă de raportul GCS

De altfel, cifrele erau în scădere încă de săptămâna trecută. Pe 24 noiembrie indicele era de 8,13, iar județul Ilfov se află pe a doua poziţie în clasamentul județelor cu cea mai mare rată de infectare, însă în ultimele zile a coborât la pragul de 3.

Însă duminică seara, DSP Ilfov a anunțat că indicele este dublu față de cel anunțat inițial.

„În urma verificării efectuate s-a constatat existența unei erori în programul informatic utilizat la calculul incidenței, eroare care a fost remediată în cursul zilei. După recalcularea datelor se constată că incidența la nivelul județului Ilfov este de 6,89 de cazuri la 1.000 de locuitori.”, se arată în comunicatul GCS.

„Adevărul este că în Ilfov avem cea mai grava situație din țară în acest moment ceea ce înseamnă că și în Capitala țării lucrurile sunt scăpate de sub control de mult. (…)

Ilfov are de zile bune cea mai mare incidență reală, normal sau standard din țară. Nu contează cum îi spunem, este incidența din care nu s-au scos cu mâna cazuri sub pretextul că sunt din focare. Mă îndoiesc ca 2/3 din populația din Ilfov sunt în azile sau în spitale! Într-o singură zi, diferența medie la 14 zile a scăzut cu mai mult de 20%!

Ieri era de plus 1% azi de minus 20%, mai tare ca Pipăruș Petru! Probabil încearcă în exces de zel să demonstreze presei că măsurile de carantină funcționează din a treia zi nu din a treia săptămână”, a scris pe Facebook medicul Octavian Jurma.

Doar 5. 500 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Grupul pentru Comunicare Stratergică a anunţat aproximativ 5.500 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 după efectuarea a 16.225 de teste şi 148 decese în ultimele 24 de ore în România. 1.250 de pacienţi cu COVID-19 sunt internate la ATI.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.554 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19)

Până astăzi, 11.193 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 28.11.2020 (10:00) – 29.11.2020 (10:00) au fost raportate 148 de decese (86 bărbați și 62 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Citeşte şi: BILANŢ coronavirus 29 noiembrie. Un nou record la ATI. Peste 5.500 de cazuri noi COVID în 24 de ore