DSP Bucureşti a închis o clinică şi a suspendat activitatea pentru alte trei, în urma verificărilor în cazul falsului chirurg

Publicat: Luni, 18 Februarie 2019 15:41 // Actualizat: Luni, 18 Februarie 2019 15:41 // Sursa: romaniatv.net

Direcţia de Sănătate Publică din Bucureşti a anunţat Ministerul Sănătăţii că a verificat 10 unităţi sanitare private, ca urmare a informaţiilor apărute în presă privind activitatea falsului medic Matteo Politi/Matthew în aceste structuri, dar şi a informaţiilor primite la numărul de telefon pus la dispoziţie. Inspectorii DSPMB au decis închiderea uneia dintre aceste clinici medicale, au emis decizii de suspendate a activităţii pentru alte 3 clinici medicale şi au aplicat sancţini contravenţionale în valoare de 72.200 de lei, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Mai mult, inspectorii sanitari au constatat că în cazul a două dintre adresele la care figurau clinici medicale nu se desfăşura activitate medicală, una dintre unităţi fiind în reamenajare, iar în cadrul celeilalte desfăşurându-se activităţi de import-export (comerţ cu ridicata de produse farmaceutice).

Acolo unde au fost aplicate sancţiuni financiare şi închis/suspendat activitatea au fost înregistrate mai multe nereguli, printre care:

nerespectarea structurii spaţial funcţionale;
prezentarea documentelor medicale pentru consultaţiile medicale efectuate de Matteo Politi, fără documente care să certifice calitatea de medic;
nu se asigură dotarea minimă obligatorie pentru Cabinetul de Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reparatorie;
nerespectarea ritmului de evacuare a deşeurilor medicale periculoase;
identificarea de produse medicamentoase cu termen de valabilitate depăşit.
lipsa din dotarea unităţiilor a produselor biocide specifice dezinfecţiei mîinilor personalului şi instrumentarului;
lipsa dispozitivului de termosudare a ambalajelor hârtie-plastic;
lipsa evidenţei activităţii de sterilizare şi a personalului calificat pentru această activitate;
neefectuarea verificării tehnice a aparaturii de sterilizare;
existenţa materialelor sanitare şi a produselor medicamentoase cu termen de valabilitate expirat.
lipsă grafice zilnice orare cu operaţiunile de curăţenie/dezinfecţie efectuate pentru fiecare încăpere şi între intervenţii.
nerespectarea structurii autorizate (sala recoltări probe biologice a fost transformată în depozit, lipsa vestiar/garderobă pacienţi);
nerespectarea de către personal a precauţiunilor universale, protocoalele şi procedurile de lucru;
identificarea în sala de operaţii de instrumentar şi material moale nesterile (cu termen de valabilitate depăşit).

La data controlului, într-una dintre clinici nu s-a putut face dovada autorizaţiei sanitare de funcţionare, nu era asigurat grupul sanitar pentru personal şi nici iluminatul natural.

În cazul clinicii care a fost închisă, unitatea acorda consultaţii medicale deşi avea emisă Decizia de Suspendare a Activităţii nr. 36/02.09.2018, încă din luna septembrie a anului 2018, iar la una dintre cele 10 clinici verificările sunt în curs de desfăşurare, ele nefiind finalizate, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Conducerea DSPMB a anunţat Ministerul Sănătăţii că a depus deja plângere penală împotriva angajaţilor care au întocmit şi verificat codurile de parafă.

În perioada următoare, inspectorii sanitari vor continua verificările şi la alte unităţi de acest tip.

În 8 februarie, Italianul Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private fără avea studii de specialitate şi drept de liberă practică în România, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
chirurg fals clinici inchise DSP Ministerul Sănătăţii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H