DSP Bucureşti explică cum a ajuns o dansatoare de manele angajată a instituţiei. Cât câştigă pe lună Maria Emylia

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a emis joi un comunicat în care explică cum a ajuns o dansatoare de manele, Florescu Maria Emylia, să lucreze pentru instituţia care gestionează, printre altele, pandemia de Covid 19, susţinând că postul nu este unul de conducere şi se ocupă fără concurs.

19 nov. 2020, 23:14
DSP Bucureşti explică cum a ajuns o dansatoare de manele angajată a instituţiei. Cât câştigă pe lună Maria Emylia

DSP Bucureşti susţine în comunicat că Maria Emylia Florescu nu este angajată a instituţiei, ci este colaborator pe perioadă determinată, din cauza lipsei de personal. Comunicatul mai precizează că aceste ocupări de posturi vacante se fac fără concurs, iar data limită de trimitere a dosarului este la două zile după publicarea anunţului şi singura condiţie este ca aplicanţii să aibă diplomă de studii superioare, conform Stiripesurse.

„Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București nu a încheiat un contract individual de muncă cu Dna. Florescu Maria Emylia, prin urmare, aceasta nu este angajată Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București. Pentru acoperirea deficitului de personal existent, in data de 6 noiembrie 2020 au fost publicate pentru ocupare fără concurs posturi vacante/temporar vacante, in conformitate cu prevederite Ordinului Ministerului Sănătății nr.905/2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante. Potrivit Art. 5 din metodologia de ocupare a posturilor fără concurs, menționată mai sus, termenul de depunere al dosarelor este de 2 zile lucrătoare de la data publicării anunțului.

DSP Bucureşti susţine că nu este necesară experienţa pentru ocuparea postului

Postul de inspector de specialitate debutant publicat în vederea ocupării fără concurs, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile de la data incetării stării de alertă, pentru care a candidat și Dna. Florescu Maria Emylia, este un post vacant ce face parte din schema de personal a Serviciului Administrativ și Mentenanță, respectiv un post de debutant în profesie pentru care nu este necesară experiență în specialitatea și ale cărui condiții specifice de ocupare le indeptinește orice absolvent de studii superioare, din speciatitățite enumerate in anunț. Candidata a depus în dosarul de inscriere o diptomă de licențiat in știinfe economice, totuși procedura de recrutare nu s-a finalizat prin incheierea unui contract individual de muncă. De asemenea, precizăm că activitatea desfășurată de angajații din Serviciului Administrativ și Mentenanță nu are legătură cu activitatea medicală a Directiei de Sănătate Publică”, transmite DSP.

Conform sursei citate, un Inspector de specialitate debutant va avea la Direcția de Sănătate Publică un salariu de 5.416 lei, în care intră și cuantumul sporului pentru condiții de muncă și indemnizația de hrană. La aceste venituri se adaugă și un spor pe care Guvernul l-a instituit pe perioada stării de alertă pentru angajații DSP-urilor.

În plus, Maria Emylia Florescu nu este la prima încercare de a se angaja într-o instituție publică. În 2016, aceasta a aplicat pentru un post de referent asistent la Oficiul Național al Registrului Comerțului- Direcția economică, unde, în urma probei scrise din concurs, a obținut nota 2,50.

Citeşte şi: Scandal uriaş la DSP Bucureşti! Angajaţii fumează şi nu poartă mască în interior


loading...