DSP Bucureşti, răspuns pentru Vlad Voiculescu: „Modul de calcul al incidenţei cazurilor de coronavirus respectă acelaşi algoritm încă din martie”

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSP) a informat, duminică, faptul că modul de calcul al incidenţei cazurilor de coronavirus în funcţie de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate respectă acelaşi algoritm încă din luna martie a acestui an.

26 sept. 2021, 15:42
DSP Bucureşti, răspuns pentru Vlad Voiculescu: „Modul de calcul al incidenţei cazurilor de coronavirus respectă acelaşi algoritm încă din martie”

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că a aflat informația conform căreia, în București, nu au fost ”alocate” peste 4000 de teste pozitive, asta pentru a menține rata de infectare la un nivel scăzut, înaintea Congresului PNL, iar DSP Bucureşti a reacţionat prompt printr-un comunicat.

„Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de calcul al incidenţei cazurilor de coronavirus, în funcţie de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate, Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti precizează următoarele: modul de calcul al incidenţei cazurilor de coronavirus în funcţie de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate respectă acelaşi algoritm încă din luna martie a acestui an”, precizează DSP Bucureşti într-un comunicat publicat pe site.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu face ACUZAŢII EXPLOZIVE legate de congresul PNL: „Peste 4.000 de teste pozitive nu au fost alocate Bucureştiului, pentru a scădea incidenţa”

DSP Bucureşti: „Toate calculele din ultimele zile respectă întru totul legislaţia în vigoare”

Potrivit sursei citate, atunci s-a convenit de către conducerea Ministerului Sănătăţii ca rata de incidenţă să fie stabilită luând în calcul 14 zile, fără ultimele 3 zile, tocmai pentru ca acele cazuri de infectare cu judeţ neidentificat să poată fi alocate şi raportate corespunzător.

„Ca urmare, toate calculele incidenţei stabilite în ultimele zile respectă întru totul legislaţia în vigoare aplicată pe parcursul întregului an”, menţionează DSP Bucureşti.

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS 26 septembrie 2021. 6.333 de cazuri de COVID-19, după patru zile cu bilanț zilnic de peste 7.000 de îmbolnăviri