DSP Ilfov: Apa din localităţile Berceni şi 1 Decembrie nu este potabilă

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov anunţă că s-au constatat depăşiri ale parametrilor de calitate ai apei furnizate prin sistemele publice din judeţ, afectate fiind comunele Berceni şi 1 Decembrie.

13 apr. 2017, 10:11
DSP Ilfov: Apa din localităţile Berceni şi 1 Decembrie nu este potabilă

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a postat un anunţ pe site-ul instituţiei, avertizând că apa din mai multe localităţi din judeţ nu este bună de băut.

Astfel, conform ultimelor analize efectuate, „sistemul de aprovizionare cu apă potabilă din comuna Berceni, operat de Primăria Berceni până la finele anului 2015 şi preluat de societatea EuroApavol SA, a primit notificare de respingere a ASF Nr. 3/ 29.03.2017 datorită depăşirii valorilor maxime admise pentru Amoniu şi Mangan”, anunţă DSP Ilfov.

În comuna 1 Decembrie „sistemul de aprovizionare cu apă a fost operat de către Primăria 1 Decembrie până la finele anului 2015 şi preluat de societatea EuroApavol SA. A deţinut ASF cu Plan de Conformare care nu a fost îndeplinit şi a primit notificare de respingere a ASF Nr. 2/ 29.03.2017 datorită depăşirii valorilor maxime admise pentru Amoniu”, se mai arată în informare.

În Snagov- Ghermaneşti parametrii determinaţi sunt în limite normale cu excepţia Nitraţilor, transmite DSP.