DSU, avertisment pentru români: „Atenţie, FAKE NEWS! Această idee se induce în mod eronat populației”

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă îi avertizează pe români cu privire la o informaţie falsă care circulă pe internet. Aceasta se referă la obligativitatea purtării măştilor de protecţie de tip FFP2 pe stradă.

06 ian. 2022, 14:29
DSU, avertisment pentru români: „Atenţie, FAKE NEWS! Această idee se induce în mod eronat populației”

DSU, avertisment pentru români. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în fruntea căruia se află Raed Arafat, face lămuriri importante privind portul măştilor de tip FFP2 pe stradă.

DSU, avertisment pentru români

Citeşte şi Primele restricţii din valul 5 de COVID-19. Măştile textile şi cele de plastic vor fi interzise. Guvernul prelungeşte starea de alertă. UPDATE Documentul cu toate restricţiile

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă susţine că informaţia potrivit căreia măştile de protecţie de tip FFP2 sunt obligatorii pe stradă este falsă. Acestea sunt doar recomandate, nu obligatorii.

”Atenție!! FAKE NEWS!!

Ca urmare a răspândirii pe mai multe de rețele de socializare, inclusiv prin intermediul aplicației WhatsApp a unor informații prin care se induce în mod eronat populației ideea instituirii obligativității purtării măștilor de protecție de tip FFP2 pe stradă, facem precizarea ca acestea se înscriu sub spectrul informațiilor de tip Fake News, fiind redate contrar tuturor precizărilor oferite de reprezentanții instituțiilor responsabile în gestionarea pandemiei de COVID-19.

Conform ultimei hotărâri CNSU, adoptată ieri, se precizează următoarele : “se propune menținerea obligativității purtării a măștii de protecție DOAR TIP MEDICAL(cea chirurgicală cu 3 straturi) sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise.

Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale!”, a transmis DSU într-o postare pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Starea de alertă, prelungită oficial. Masca devine OBLIGATORIE peste tot. LISTA RESTRICŢIILOR