Dubă cu deţinute de la Penitenciarul Craiova, implicată într-un accident. Mai multe persoane sunt rănite

O dubă a Penitenciarului Craiova în care se aflau 14 deținute s-a ciocnit joi dimineaţă cu un autoturism. Accidentul s-a produs în localitatea Pieleşti, judeţul Dolj. Cinci femei din autospecială, dar şi o femeie şi un copil din maşină au fost transportaţi la spital pentru investigaţii medicale. 

12 sept. 2019, 05:57
Dubă cu deţinute de la Penitenciarul Craiova, implicată într-un accident. Mai multe persoane sunt rănite

Accidentul s-a produs pe DN 65 Craiova – Balş, pe raza localităţii Pieleşti, judeţul Dolj. Din primele informaţii, şoferul unui autoturism care circula dinspre Balş spre Craiova nu s-a asigurat la o întoarcere şi a lovit microbuzul cu deţinute, care circula regulamentar. A fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Reprezentanții ISU Dolj declară că în urma impactului au suferit leziuni două femei și un copil. Una dintre victime se afla în autospecială, iar celelalte două în mașină.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat că în microbuz se aflau 14 deţinute aflate în custodia Penitenciarului Craiova – Secţia Exterioară Işalniţa, care se deplasau către un punct de lucru aflat în municipiul Slatina.

„Menţionăm că mijlocul de transport în care se aflau cele 14 deţinute aparţine unui transportator autorizat, contractat de către beneficiarul forţei de muncă. La momentul prezentei, 5 deţinute au fost prezentate pentru investigaţii în cadrul unei unităţi spitaliceşti din reţeaua sanitară publică, celelalte deţinute, precum şi personalul unităţii de detenţie aflat în mijlocul de transport la momentul producerii evenimentului rutier, fiind preluaţi şi transportaţi la sediul penitenciarului, urmând a fi supuşi, de asemenea, unor investigaţii medicale. În continuare, organele abilitate efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului. Precizăm că starea deţinutelor implicate în evenimentul rutier este monitorizată şi, în măsura în care vor apărea noutăţi, vă vor fi comunicate de îndată”, anunţă ANP.

\