Dublarea alocaţiilor la copii. Violeta Alexandru: Voi respecta legea

Violeta Alexandru a declarat că alocaţiile copiilor vor creşte, conform legii. Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor de stat pentru copii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară.

21 feb. 2020, 10:34
Dublarea alocaţiilor la copii. Violeta Alexandru: Voi respecta legea

„Alocațiile vor crește, conform legii, noi le-am prorogat până în august, nu sunt în măsură să apreciez dacă e bine sau…. Dar și acum când discutăm, alocațiile sunt mărite cu rata inflației. De la 1 august va fi rectificarea de buget și am prevăzut acest termen pentru intrarea în vigoare. Banii sunt prevăzuți pentru creșterile pensiilor în buget, pentru alocații, legea a venit după adoptarea bugetului. Faptul că am pus un termen, vă arată că vom prinde banii în rectificare. Voi respecta legea, este în vigoare”, a spus Violeta Alexandru la Gândul Live.

Reamintim că Plenul Senatului a adoptat o lege de respingere a Ordonanței de Urgență care amână intrarea în vigoare a dublării alocațiilor pentru copii. Au fost 94 de voturi pentru respingerea OUG si 14 voturi contra.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. În 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea.

Ulterior, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor de stat pentru copii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară.

Citeşte şi Violeta Alexandru, despre schimbările de la casele de pensii. Reacţiile funcţionarilor: „Luăm microbi de la pensionari”