DUBLU ATENTAT în Nigeria: Cel puţin 92 de morţi şi 160 de răniţi

Cel Puţin 92 de persoane au fost ucise şi peste 160 au fost rănite vineri, în urma unui dublu atentat-kamikaze îndreptat asupra marii moschei din Kano, condusă de unul dintre cei mai înalţi demnitari musulmani din Nigeria, care a îndemnat la opoziţie armată faţă de islamiştii din Boko Haram.

28 nov. 2014, 19:37
DUBLU ATENTAT în Nigeria: Cel puţin 92 de morţi şi 160 de răniţi

Iniţial au fost două atentate comise de kamikaze în faţa marii moschei din Kano, principalul oraş din nordul ţării, în momentul rugăciunii săptămânale, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei nigeriene, Emmanuel Ojukwu. ‘Apoi oameni armaţi au deschis focul asupra celor care încercau să fugă’, a precizat acesta, potrivit Agerpres.

Moscheea se află lângă palatul emirului din Kano, Mohammed Sanusi al II-lea, al doilea ca importanţă responsabil musulman din Nigeria. Nu se cunoaşte deocamdată unde se afla emirul în momentul atentatelor.

Citeşte şi Atentat cu maşină-capcană la o biserică din Nigeria VIDEO

Cel puţin 92 de cadavre au fost numărate la morga unui spital din Kano în urma acestui dublu atentat, potrivit unui jurnalist al AFP. Jurnalistul a numărat corpurile neînsufleţite la spitalul Murtala Mohammed, unde sute de persoane încercau, vineri seara, să-şi indentifice apropiaţii, cu ajutorul telefoanelor mobile şi unor lămpi-torţă.

Citeşte şi EXPLOZIE la o şcoală medicală din Nigeria, soldată cu MORŢI şi răniţi

Un responsabil al unităţilor de salvare a declarat anterior că victimele atentatelor teroriste au fost duse la trei spitale din oraş şi că un bilanţ oficial este în curs. Un prim bilanţ vorbea de 64 de morţi.

Nigeria este frecvent scena unor atacuri teroriste comise de secta islamistă Boko Haram. Gruparea comite frecvent atacuri împotriva serviciilor de securitate ale ţării, a creştinilor, dar şi a musulmanilor care nu respectă doctrina fundamentalistă a sectei.