Dulceață de portocale cu ghimbir fără zahăr, desertul ideal pentru cei aflaţi la dietă şi pentru diabetici

Cine nu visează la un desert aromat şi sănătos, care să îţi satisfacă şi pofta de dulce, dar care să nu-ţi afecteze silueta sau să-ţi arunce glicemia în aer?

07 dec. 2021, 16:00
Dulceață de portocale cu ghimbir fără zahăr, desertul ideal pentru cei aflaţi la dietă şi pentru diabetici

Noi îţi propunem să încerci spectaculoasa dulceaţă de portocale cu ghimbir, la prepararea căreia nu se foloseşte zahăr, ci îndulcitor.

Dulceața de portocale cu ghimbir fără zahăr poate fi consumată la micul-dejun, pe o felie de pâine prăjită cu unt, poate fi folosită ca topping pentru înghețată sau consumată ca atare, la desert, când pofta de dulce îşi face apariţia.

Dulceaţa poate fi preparată şi din alte citrice, precum mandarine, clementine sau grepfrut.

Dulceață de portocale cu ghimbir fără zahăr. Ingrediente necesare

  • 1 kg portocale de la care se vor folosi şi miezul, şi cojile
  • sucul de la o lămâie
  • 600 ml apă
  • îndulcitor, după gust
  • 40 g ghimbir proaspăt
  • scorțișoară
  • extract de vanilie (opțional)

Cum prepari dulceaţa de portocale cu ghimbir

Spală bine portocalele și decojeşte-le. Desfă feliile de portocală şi taie fiecare felie în două-trei bucăţi, astfel încât să-i poţi îndepărta seminţele. Toacă cojile, apoi curăţă ghimbirul şi taie-l mărunt.

Citeste si Cele mai PUTERNICE antibiotice NATURALE. Le poţi lua fără reţetă şi vei avea un sistem imunitar de oţel

Pune într-un bol miezul portocalelor, cojile şi ghimbirul şi lasă la macerat aproximativ două ore. După scurgerea timpului, pune ingredientele într-o oală, adaugă apa şi sucul de lămâie şi adu la fierbere. Acoperă oala cu un capac, lasă dulceaţa să fiarbă, la foc mic, aproximativ 2 ore, şi amestecă din când în când.

La capătul celor 2 ore, dă focul la mediu, adaugă îndulcitorul pudră și amestecă bine. Mai lasă pe foc câteva minute până dă în clocot, apoi închide focul. Pentru un plus de aromă, adaugă acum puțină scorțișoară sau extract de vanilie.

Distribuie dulceaţa în borcane sterilizate şi închide-le cu capac. Dulceaţa de portocale cu ghimbir fătă zahăr poate fi păstrată la frigider sau în cămară până la o lună.

Citeste si Rețetă delicioasă de chec cu nucă de cocos. Preparatul se gătește ușor și e un desert perfect pentru Postul Crăciunului!