Dumitru Bucşaru A FOST REŢINUT

Omul de afaceri Dumitru Bucşaru, un apropiat al lui Traian Băsescu, a fost reţinut pentru 24 de ore. 

05 mart. 2015, 17:09
Dumitru Bucşaru A FOST REŢINUT

Dumitru Bucşaru a fost reţinut alături de alte două persoane: Alexandru Oprea Picu şi Alexandru Petre. Aceştia sunt suspectaţi că au contractat un credit de 30 de milioane de euro pentru construirea unui complex de locuinţe, iar după ce au intrat în insolvenţă ar fi înstrăinat activele, prezentând evidenţe contabile nereale.

Cei trei urmează să fie prezentaţi, vineri, cu propunere de arestare preventivă, la Judecătoaria Cornetu.

Omul de afaceri Dumitru Bucşaru a fost audiat la poliţie timp de mai multe ore. 

Poliţiştii au efectuat mai multe percheziții în Ilfov, Ialomiţa, Dâmboviţa și Giurgiu, la societăţile comerciale şi locuințele unor persoane bănuite de bancrută frauduloasă şi distrugere, printre care şi Dumitru Bucşaru.

Situaţie DRAMATICĂ pentru Dumitru Bucşaru. ESTE TERMINAT

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 1.500.000 de lei.

Dumitru Bucşaru, fostul patron al clubului Unirea Urziceni, este un apropiat al lui Traian Băsescu. 

În aprilie 2005, Băsescu intervenea la Ministerul Transporturilor pentru Bucşaru. Una dintre firmele acestuia, Art Construcţii 92 SA, a cerut sprijinul Preşedinţiei într-un memoriu pentru a recupera un prejudiciu de aproape 111 miliarde de lei vechi de la CFR, pentru lucrări executate şi neplătite, potrivit antena3.ro.

Traian Băsescu a pus şi o rezoluţie pe memoriu: „Dl Ministru Dobre, rog analizaţi şi rezolvare legală”, şi l-a înaintat Ministerului Transporturilor, condus în acea vreme de democratul Gheorghe Dobre.

Ulterior, Băsescu a declarat că nu a intervenit niciodată pentru afacerile cuiva, iar dacă a făcut intervenţii le-a făcut instituţional.

Legătura dintre omul de afaceri Dumitru Bucşaru şi fostul preşedinte Traian Băsescu a fost, potrivit presei, Elena Udrea, şefa cancelariei prezidenţiale în aprilie 2005. Udrea era avocatul lui Dumitru Bucşaru.

Încă un element de legătură între familia Udrea – Cocos şi afaceristul Bucşaru este fiul lui Dorin Cocoş din prima căsătorie. Alin Cocoş a jucat la Unirea Urziceni, echipă patronată de Bucşaru.


loading...