Liderii mai multor organizaţii judeţene PSD îi cer demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului

Liderul organizaţiei judeţene Vaslui a PSD, Dumitru Buzatu, spune că scrisoarea prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea este ”foarte moderată” şi trebuie dezbătută în Comitetul Executiv Naţional al PSD, pentru că partidul nu poate rămâne "în această stare" până în 2020, când sunt alegerile. Şi liderii PSD Buzău şi Maramureş consideră că Dragnea ar trebui să îşi dea demisia.

19 sept. 2018, 11:29
Liderii mai multor organizaţii judeţene PSD îi cer demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului

UPDATE: Senatorul Niculae Bădălău, președintele PSD Giurgiu, cea mai puternică organizație din țară după procentul obținut la alegerile parlamentare anunță că se alătură semnatarilor scrisorii prin care i se cere lui Liviu Dragnea să demisioneze din fruntea partidului. El susține că tot demersul e menit să salveze partidul și guvernarea. 

”Mă raliez declarației comune a colegilor mei, un demers întru totul democratic, menit să salveze partidul într-un moment dificil.

Suntem cu toții datori să facem o analiză onestă și deschisă a situației în care a ajuns Partidul Social Democrat și să punem degetul pe rană, pentru că în politică nu e loc nici de sentimente, nici de resentimente.

UPDATE: Preşedintele PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că a semnat scrisoarea deschisă a liderilor social-democraţi care solicită „demisia imediată” lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte de partid şi din cea de şef al Camerei Deputaţilor şi că susţine în întregime cuprinsul acesteia, potrivit Agerpres.

„Am semnat-o şi o susţin”, a afirmat Ion Mocioalcă. Liderul PSD Caraş-Severin a precizat că motivaţia pentru care s-a alăturat acestui demers se regăseşte în cuprinsul scrisorii. 

Totodată, Mocioalcă a menţionat că în preambulul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD de vineri a convocat pentru joi o reuniune a CEx-ului judeţean. 

UPDATE: Liderul PSD Maramureş: Imaginea lui Liviu Dragnea este extrem de şifonată, nu putem să negăm evidenţa acestui lucru

Liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea, spune că liderii PSD din Transilvania se vor reuni joi seară pentru a decide dacă vor susţine sau nu scrisoarea în care se cere demisia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Zetea spune că unele argumente din document sunt incontestabile şi că imaginea lui Dragnea este „extrem de şifonată”.

„Pot să vă confirm şi eu că sunt destui (susţinători ai documentului – n.r.), nu cunosc un număr fix, nu am făcut parte din grupul care a redactat această scrisoare. Îmi displace că această scrisoare a fost făcută publică înainte de a o discuta în partid. Sunt lucruri normale în scrisoare, la care nu ai cum să te opui. Lucrurile legate de buna guvernare, de susţinerea Guvernului, toate sunt lucruri pe care fiecare membru PSD şi le doreşte a fi întărite. Cum vom găsi o soluţie amiabilă din care partidul să iasă mai unit va fi mai delicat. PSD nu este format doar din membrii CEx. Nu cred că vineri se va lua o decizie pe care să o accepte toată lumea, dar trebuie găsită o soluţie pentru ca această situaţie să se oprească. Această dispută politică dăunează guvernării”, a declarat, la Digi 24, liderul PSD Maramureş.

El a spus că şi-ar fi dorit ca documentul să fie discutat mai întâi în interiorul partidului, dar „asta nu înseamnă că puncte din scrisoare nu pot fi susţinute”.

Întrebat dacă este de acord cu semnatarii scrisorii, care spun că situaţia juridică a lui Liviu Dragnea a devenit vulnerabilitatea majoră a PSD, liderul PSD Maramureş a spus că este evident că imaginea liderului PSD „este extrem de şifonată”.

„Există asemenea puncte de vedere şi ele pot fi valide. Atâta timp cât Liviu Dragnea a fost cumva paratrăsnetul atacurilor împotriva PSD şi cam el a încasat toate loviturile, este evident că imaginea lui nu că este şifonată, este extrem de şifonată. Mass-media, o parte a societăţii civile, o bună parte dintre români contestă. Nu putem să negăm evidenţa acestui lucru”, a afirmat Zetea.

El a precizat că liderii PSD din Transilvania se vor reuni joi seară pentru a decide dacă îi vor susţine sau nu pe semnatarii documentului: „O să vedem. În Transilvania am avut o întâlnire şi am stabilit că vom avea o poziţie comună. Ne vom întâlni joi seară să discutăm această poziţie, ca organizaţiile din Ardeal să aibă o poziţie tranşantă. Încercăm să găsim punctele comune, pentru că dacă se ajunge la un vot în CEx vorbim despre tabere egale în partid şi va însemmna primul pact spre o înfrângere în următoarele alegeri”.

Liderul organizaţiei judeţene Vaslui a PSD, Dumitru Buzatu, spune că scrisoarea prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea este „foarte moderată” şi trebuie dezbătută în Comitetul Executiv Naţional al PSD, pentru că partidul nu poate rămâne „în această stare” până în 2020, când sunt alegerile.

”După multe peripeţii şi tot felul de ştiri despre un document, iată că a apărut această scrisoare care a fost asumată de trei lideri. Cred că acest lucru este foarte bun pentru că singura soluţie la această criză din partid este discutarea acestei scrisori şi a altor probleme la CEx. Scrisoarea este foarte moderată, nu cere decât demisia lui Dragnea. Să facă un pas în spate. Un pas în spate este o idee foarte vagă, ar putea să facă un pas la stânga, la dreapta sau chiar în sus”, a declarat Dumitru Buzatu, la Digi24.

Întrebat dacă susţine scrisoarea, Buzatu a spus că susţine că acest document trebuie dezbătur în Comitetul Executiv, pentru că PSD nu poate rămâne în această stare: ”Susţin demersul dezbaterii scrisorii, trebuie să dezbatem aceste lucruri pentru că nu putem sta în această stare în PSD de acum şi până în 2020 când vor avea loc alegerile. Voi exprima un punct de vedere în CEx”.

Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu semnează o scrisoare prin care cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor. Potrivit lui Adrian Ţuţuianu, măsurile prezentate în scrisoare sunt susţinute de mulţi lideri judeţeni ai PSD şi va fi discutată în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, convocat vineri la prânz.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că scrisoarea semnată de ea, alături de Paul Stănescu, Adrian Ţuţuianu, este susţinută de „suficient de mulţi” lideri de organizaţii judeţene astfel încât să nu fie ignoraţi, arătând că ei nu vor destabilizarea şi divizarea PSD, ci vor să atragă atenţia că PSD nu poate fi condus discreţionar de o singură persoană, asa cum se întâmplă de cel puţin un an.

Liderul PSD Buzău, fostul vicepremier Marcel Ciolacu, aderă la demersul colegilor care au semnat o scrisoare prin care îi cer demisia lui Liviu Dragnea. Ciolacu lansează acuzaţii dure la adresa lui Dragnea, despre care spune că a ajuns un om orbit de putere.

Liderul PSD Buzău, fostul vicepremier Marcel Ciolacu, aderă la demersul colegilor care au semnat o scrisoare prin care îi cer demisia lui Liviu Dragnea. Ciolacu lansează acuzaţii dure la adresa lui Dragnea, despre care spune că a ajuns un om orbit de putere.

„Dintotdeauna, PSD a fost partidul apropiat de oameni, un partid care a ascultat problemele lor și a încercat să le rezolve. Faptul că niciodată nu am abdicat de la acest principiu a făcut să câștigăm alegeri și să guvernăm corect.

Susțin Scrisoarea semnată de colegii mei pentru că am convingerea că PSD poate să facă în continuare lucruri bune pentru România. Pentru a realiza asta, trebuie să înțelegem că solidaritatea de partid nu înseamnă să fim pasivi unor decizii greșite care continuă de prea mult timp.

Aceste decizii greșite se suprapun cu dorința de și mai multă putere a lui Liviu Dragnea. Un președinte PSD care a făcut lucruri bune, dar care, astăzi, din păcate, nu mai este omul pe care l-am cunoscut în urmă cu ceva ani. Din păcate, Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii și spaime imaginare.

Nu putem accepta ca libertatea de exprimare în PSD să fie suprimată, colegi de-ai noștri să fie dați afară, iar deciziile să se ia în mod arbitrar de către un singur om. Nu putem tolera să vedem cum fractura din societate se adâncește pe zi ce trece și că ura care ne desparte a ajuns mai puternică decât lucrurile care trebuie să ne unească și să ne ducă înainte ca națiune. Nu putem asista la izolarea României pe plan extern și la asocierea ei cu state sancționate și puse la colț pentru nerespectarea valorilor și principiilor europene.

Problemele personale ale lui Liviu Dragnea fac ca modificările la legile justiției să nu poată fi realizate. În locul unei consultări, avem de-a face cu niște decizii impuse unilateral. Iar societatea răspunde pe bună dreptate la acest comportament. Susțin modificările legilor justiției, dar făcute de o manieră corectă prin consultarea tuturor părților implicate. Toate aceste lucruri se identifică din păcate cu Liviu Dragnea și cu modul său total greșit în care a înțeles să exercite puterea și încrederea pe care PSD i le-a dat.

Pentru toate acestea, cred că a venit timpul ca Liviu Dragnea să înțeleagă faptul că pentru binele României și al PSD ar trebui să facă un pas în spate.

E cea mai bună și rapidă soluție pentru a înceta cu scandalurile din țară și a ne întoarce la problemele de zi cu zi ale guvernării alături de partenerii noștri de la ALDE. Avem nevoie de stabilitate, responsabilitate și coerență în actul de guvernare pentru că aceasta este dorința oamenilor care ne-au votat. Pentru a redeveni acel PSD apropiat de oameni și de problemele lor!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Liderul PSD Brăila cere DEMITEREA lui Liviu Dragnea: ‘Ne aflăm astăzi într-un impas din care nu putem ieşi decât dacă lucrăm nişte măsuri’

Preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, se alături celor trei semnatari ai scrisorii prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea şi susţine nevoia unor măsuri care să îmbunătăţească imaginea partidului şi a guvernului.

„Apreciez că scrisoarea semnalează o serie întreagă de cauze care au generat situaţia în care se află PSD astăzi şi propune şi soluţiile de remediere a problemelor. Deşi au fost realizate multe măsuri bune şi aşteptate de oameni din programul de guvernare, percepţia acestora este că nu suntem pe drumul cel mai bun. Pentru a asigura atât stabilitatea politică, cât şi implementarea programului de guvernare, se impun măsuri care să îmbunătăţească atât imaginea Guvernului, cât şi o mai bună coerent comunicare pe tot ceea ce înseamnă lucruri care să genereze altă imagine despre partid. Eu susţin aceste măsuri şi consider că sunt necesare şi benefice, sigur, în măsura în care vor fi apreciate ca atare şi de către ceilalţi colegi”, a declarat liderul PSD Brăila