Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui, prins în flagrant de DNA în timp ce lua mită de 1,25 milioane de lei

Şeful Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant, vineri seară, de procurorii anticorupţie, când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract, au precizat surse judiciare.

22 sept. 2023, 21:23
Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui, prins în flagrant de DNA în timp ce lua mită de 1,25 milioane de lei

Flagrantul s-ar fi realizat cu bani marcați de DNA la un restaurant unde Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui lua masa, iar la această oră procurorii anticorupţie efectuează percheziţii la domiciliul politicianului.

„Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„Acum am văzut știrile. Îmi pare rău de veste, este un coleg de-al nostru vechi. Având în vedere situația, mâine se va convoca BPN și se va cere excluderea din partid prin vot”, a declarat Lucian Romașcanu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, reacţie fulger după ce Dumitru Buzatu a fost prins de DNA luând mită de 1,25 de milioane de lei: „Voi convoca mâine de urgenţă BPN şi voi propune excluderea lui din partid”

În ceea ce privește eventuale situații similare ale unor lideri PSD, indiferent de importanța lor, Romașcanu a precizat că „așa s-a întâmplat până acum, din păcate, cu domnul Arsene, cu Buzatu, nu cred că domnul Ciolacu va proceda în alt fel”.

Întrebat dacă va afecta PSD acest scandal, purtătorul de cuvânt al social-democraților a mai spus că „bine nu ne va face, asta este evident, dar atâta timp cât organele de control își fac datoria, domnul Buzatu a făcut o prostie și o infracțiune pe care organele de anchetă au dovedit-o, lucrurile nu mai pot fi comentate. Sigur, în planul imaginii, vom avea de suferit. În planul acțiunii, domnul Ciolacu este constant în decizii, coerent”, potrivit Digi 24.

Ultima declarație de avere arată că Buzatu are nouă terenuri agricole sau forestiere, cinci clădiri în Zapodeni, județul Vaslui, o șalupă și două mașini.

Anul trecut și-a donat o casă și două terenuri fiului său, a primit un salariu de 164.000 de lei de la Consiliul Județean, la care se adaugă o pensie de 95.000 de lei și o pensie specială de fost parlamentar de 73.000 de lei. În total, 27.000 de lei net pe lună.

Citește şi: Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, propune ca traficanții de droguri să nu mai poată primi pedepse cu suspendare