Dumitru Dragomir, la DNA în dosarul de şantaj al şefului Antena Group VIDEO

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, s-a prezentat joi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a da explicaţii în dosarul de şantaj în care a fost pus sub acuzare directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu. Tot joi seara, şeful Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost reţinut pentru 24 de ore.

30 mai 2013, 15:39
Dumitru Dragomir, la DNA în dosarul de şantaj al şefului Antena Group VIDEO

Dumitru Dragomir s-a prezentat joi, în jurul orei 18.30, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul în care Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, este acuzat de şantaj.

La sosire, şeful LPF s-a ferit să stea de vorbă cu presa, însă anterior a confirmat la România TVuna dintre firmele sale a încheiat un contract de sponsorizate cu RCS&RDS, în urma căruia a primit suma de 1,7 milioane euro.

Dealtfel, tocmai acest contract a făcut obiectul şantajului exercitat de Sorin Alexandrescu asupra RCS&RDS, directorul Antena Group ameninţând cu publicarea  sa, în cazul în care administratorul RCS&RDS nu va semna un contract în condiţii prestabilite, impuse de conducerea Antena Group.

Şeful LPF a părăsit sediul DNA după ora 21.30, iar la plecare a declarat: „Este treaba lor, este şantajul lor, dar să nu mă bage pe mine în chestia asta. Nu am greşit cu nimic„.

Referitor la suma de 1,7 milioane euro primită de la RCS&RDS, Dumitru Dragomir declarase la România TV: „Este un contract între două societăţi. Am făcut o asociere pe investiţii. 10 ani de acum înainte, RCS primeşte 15 la sută, iar în ultimii cinci ani or să ia toate veniturile asocierii (…) A venit cei de la Garda Financoară, au generat controlul şi după o lună de zile s-au întors cu o lecţie precisă: domnule, dă-ne toate documentele vizavi de contractul ăsta! Nu am luat bani din asociere, banii se regăsesc în investiţii, nu mi-au dat amendă„.

Citeşte şi Culisele şantajului dintre Antena Group şi RCS&RDS. Vezi rolul jucat de Dumitru Dragomir VIDEO