Doliu în politică. S-a stins din viaţă un important lider PSD

Fostul primar al municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, care a deţinut funcţia de edil şef timp de trei mandate în perioada 2000 - 2012, a decedat vineri la locuinţa sa din oraş.

29 mart. 2019, 13:35
Doliu în politică. S-a stins din viaţă un important lider PSD

Fostul edil suferea de mai multe boli cronice, fiind internat în spital, în dese rânduri, în ultima vreme. Potrivit medicilor, decesul s-a produs vineri, 29 martie, în jurul orei 11.00 

Dumitru Nicolae, fostul primar al Galaţiului, a murit. Avea 79 de ani şi a fost internat de mai multe ori, în ultima perioadă, în spital, având mai multe afecţiuni cronice. A murit acasă acasă, vineri dimineaţă, în jurul orei 11,00. Dumitru Nicolae a fost primar al Galaţiului timp de trei mandate, în perioada 2000 – 2012, din partea PSD.

La bază, el a fost inginer energetician, iar cea mai mare parte a carierei sale a fost legată de Combinatul Siderurgic de la Galaţi, unde a fost, timp de peste trei decenii, inginer, director de uzină, director adjunct şi director general.  Extrem de popular printre gălăţeni, a rămas în istoria Combinatului ca directorul care a preţuit munca salariaţilor, le-a oferit locuinţe şi locuri de muncă pentru copii, i-a trimis la cursuri de perfecţionare, le-a indexat permanent salariile, evitând convulsiile sociale. Provine dintr-o familie din Hîrşova, judeţul Constanţa. Tatăl său a fost unul dintre liderii PNL Brătianu din Constanţa. Acesta a a fost arestat pentru convingerile sale politice de puterea comunistă, averea le-a fost confiscată, iar familia a fost trimisă cu domiciliul forţat la Râmnicu Sărat. 

Deşi avea un „dosar necorespunzător”, rezultatele şcolare foarte bune i-au oferit şansa să urmeze Facultatea de energetică Bucureşti. Detaşat iniţial la Comăneşti, Dumitru Nicolae vine la Galaţi după infiinţarea Combinatului.  După Revoluţie a evitat să intre în politică până în 1996. A fost, în afară de cele trei mandate de primar, pentru o scurtă perioadă, consilier judeţean şi ulterior Preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi.