Dumitru Sechelariu a murit la Viena

Fostul primar al Bacăului şi patron al echipei FCM Bacău Dumitu Sechelariu, a murit sâmbătă dimineaţă, la Viena, anunţă Pro Sport. Dumitru Sechelariu suferea de mai multe afecţiuni cronice, iar în ultima vreme făcuse complicaţii la plămâni şi la coloană.

16 feb. 2013, 08:21
Dumitru Sechelariu a murit la Viena

Dumitru Sechelariu a murit la clinica AKH din Viena, unde fusese trimis pentru mai multe investigaţii, după operaţia la care a fost supus pe 5 februarie, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Capitală. La Viena se află şi membrii familiei lui Sechelariu, care vor demara formalităţile pentru repatrierea trupului.

Din păcate s-a stins în această dimineaţă, la ora 8.15, ora României, în spitalul AKH din Viena. Starea dumnealui aseară nu părea să fie atât de gravă, dar azi dimineaţă am fost informată că s-a întâmplat această nenorocire. Nu ne-am revenit încă din şoc, urmează să se dea toate detaliile după ce se vor organiza toate cele cuviincioase pentru funeraliile dumnealui. Nu ne aşteptam la acest lucru acum, nu am fost pregătiţi pentru asta, urma să înceapă anumite tratamente. Aseară am discutat cu medicii chiar înainte să plec spre aeroport„, a spus, printre lacrimi, avocata lui Dumitru Sechelariu, Nicuta Manea Citu, la România TV.

Dumitru Sechelariu a fost internat de urgenţă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, cu afecţiuni la coloana vertebrală şi ameţeli, pe 1 februarie. A doua zi, el a fost adus de urgenţă la Bucureşti cu un elicopter SMURD şi internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe 5 februarie. La scurt timp după intervenţia suferită, Sechelariu a intrat în comă, dar a fost resuscitat, însă starea sa a rămas în continuare gravă.

Medicii din România au reuşit, totuşi, să-l stabilizeze suficient pentru a putea fi transferat la Viena, unde urma să fie supus unor noi investigaţii.

În ultimii ani, Dumitru Sechelariu a avut în repetate rânduri probleme de sănătate. Fostul edil al Bacăului fusese internat, în februarie 2010, la Institutul de boli cardiovasculare din Iaşi, unde a fost supus unei angioplastii coronariene.

CITEŞTE ŞI: Dumitru Sechelariu a murit. Problemele cu sănătatea şi cu justiţia i-au marcat ultimii ani din viaţă

Un personaj al extremelor, sentimental şi vulcanic în acelaşi timp, Dumitru Sechelariu spunea despre viaţa lui că a fost „o luptă continuă pentru dobândirea unui statut social”. Născut pe 14 iulie 1958, Sechelariu lasă în urmă patru copii.

Cel mai probabil, Dumitru Sechelariu, fost primar al municipiului Bacău în perioadele 1999-2000 și 2000-2004, va fi înmormantat în Cimitirul Central din Bacău.