Dumitru Zmău, protestatarul în chiloţi de la Parlament, are afaceri agricole şi o maşină „Volsvaghen”. ALDE se dezice de el

ALDE se dezice de Dumitru Zmău, poliţistul care s-a fotografiat în chiloţi în curtea Parlamentului şi a postat poza alături de un text obscen la adresa lui Danie Constantin, copreşedintele partidului. Dumitru Zmău nu mai este membru ALDE din septembrie 2016, precizează partidul într-un comunicat de presă.

22 mart. 2017, 11:01

„Față de protestul spontan al domnului Dumitru Zmău, prezentat de către mass-media ca fiind membru ALDE, precizăm că domnia sa nu mai este membru al partidului din luna septembrie 2016 și nici nu a mai activat în cadrul filialei ALDE Botoșani, imediat după alegerile locale din iunie 2016. Cu această ocazie, conducerea ALDE dezaprobă modul de manifestare al domnului Dumitru Zmău”, se arată în comunicatul ALDE.

Dumitru Zmău a postat pe Facebook o fotografie în care apare în chiloţi în curtea Parlamentului, însoţită de un text jignitor la adresa lui Daniel Constantin, copreşedinte ALDE, aflat într-un conflict cu Călin Popescu Tăriceanu.

“Si uite așa, mi-am luat rămas bun de la Daniel Constantin, atunci cand mi-am dat demisia din Copreședinte Alde Botosani. Atunci i-am aratat ce aveam in chiloți, in partea din spate. Acum cand văd ca face scandalul acesta,el fiind un nimeni absolut, as vrea sa-i arat ce am si in partea din fata! Cum e de facut, dragi prieteni?”, este mesajul postat de Dumitru Zmău pe Facebook, alături de o fotografie în care apare doar în chiloţi şi ciorapi în faţa Palatului Parlamentului.

Dumitru Zmău este fost poliţist de circulaţie, devenit consilier judeţean la Botoşani. El s-a profilat pe afaceri în agricultură şi a trecut în declaraţia de avere aproape 100 de hectare de teren agricol şi forestier, dar şi terenuri intravilane, apartamente şi case.

Pământul îl lucrează cu trei tractoare şi 14 utilaje agricole, potrivit declaraţiei de avere. Pe lângă acestea, Zmău mai deţine cinci autoturisme, Audi, Mercedes şi „Volsvaghen”.

Dumitru Zmău mai deţine un tablou de Piliuţă, cu valoarea declarată de 5.000 de euro. Din afacerile agricole, familia sa a obţinut venituri bune, de peste 150.000 de lei. La acestea se adaugă salarii, pensii şi indemnizaţii de la Consiliul Judeţean.

De asemenea, Dumitru Zmău îşi mai face timp şi pentru Facebook, unde îşi postează gândurile. Redăm una dintre postările sale, păstrând grafia autorului:

„Somnul natiunii,naste monstrii ca, COLDEA,KIOVESI,GHITA si alti ticalosi bolnavi de putere . Sprijiniti in relele lor de catre un narod care dintr-o greseala fatala a poporului,a ajuns presedinte si care spera ca acesti securisti tradatori de neam,ii vor asigura un nou mandat,noi platitorii de biruri catre statul de rahat pe care-l avem, nu ne ramane decat sa ne resemnam si sa ne impacam cu gandul ca am fost o natie blestemata de Dumnezeu.Si asta pentru ca,la revolutie,ati reinstaurat randul al doilea de securisti, gandindu-va ca lupul isi schimba naravul.Mare greseala.Acum tara colcaie de pui de securisti avizi de putere si de supunerea poporului,sub cizma lor.Daca securistul Coldea -cel care astazi conduce Romania-,ameninta prim-ministrul tarii ca-l aresteaza daca nu-i face autostrada pe care o doreste el ,trebuie sa stiti ca dictatura securistilor s-a instalat din nou in Romania.Am lucrat sub dictatura lor ,cand eram de fapt hartia igenica cu care se stergeau la fund si vreau sa va spun ca cizma lor ,e mai grea si mai aspra decat cea kaghebista.Are cineva curaj sa-i inventarieze cati sunt?Nimeni.Va spun eu ca sunt de 10 ori mai mult.De ce spun toate astea?Nu vreau sa mor si sa ma prinda moartea tot in genunchi”, a scris Dumitrul Zmău pe Facebook.