Dunărea, poluată cu produse chimice de peste 2 săptămâni

În sectorul Drobeta Turnu Severin al fluviului Dunărea continuă să se scurgă de pe platforma industrială a societăţii Forsev produse chimice, a declarat luni pentru Agerpres directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mehedinţi, Cristian Mură.

06 ian. 2014, 19:32
Dunărea, poluată cu produse chimice de peste 2 săptămâni

Potrivit sursei citate, poluarea Dunării a fost observată din 24 decembrie 2013 şi, în pofida acţiunilor de neutralizare şi limitare a efectelor acesteia, nu a putut fi oprită, din care motiv lucrătorii SGA Mehedinţi intervin în zonă cu substanţe biodegradabile, scrie Agerpres.

„În urma verificărilor s-a constatat că produsele chimice, se pare combustibil lichid uşor utilizat la termocentralele uzinale, provin de pe canalul de evacuare a apelor uzate al fabricii Forsev„, a precizat Mură.

În context, directorul Forserv, Emil Vamvu, a afirmat că deşeurile respective nu aparţin societăţii, aceasta încetându-şi temporar activitatea din 20 decembrie 2013.

„Noi executăm lucrări de descoperire a canalului de pe care ajung în Dunăre produse chimice. Trebuie să depistăm sursa acestora şi să dovedim autorităţilor de mediu şi de gospodărire a apelor că nu suntem vinovaţi de incident”, a spus Vamvu.

Reprezentantul Forsev a mai arătat că amenda aplicată de Garda de Mediu, de 200.000 de lei, nu se justifică şi după finalizarea salubrizării şi vidanjării canalului alte entităţi economice trebuie să fie sancţionate.