După 35 de ani de restricţii drastice, China este la un pas să renunţe la legea „unicului copil”

După 35 de ani de legislaţie drastică privind controlul naşterilor, China ar putea introduce legea "al doilea copil" dat fiind faptul că populaţia îmbătrâneşte rapid.

24 iul. 2015, 07:01
După 35 de ani de restricţii drastice, China este la un pas să renunţe la legea „unicului copil”

Astfel, nouă legislaţie ar putea permite chinezilor să aibă maxim 2 copii, şi nu unul, că până acum, în urma legii introduse în 1980. Conform Guardian, legea ar putea fi implementată „la sfârşitul anului, dacă totul va merge bine”.

Citeşte şi Un bărbat a stat cu MÂNA CUSUTĂ de picior timp de o lună. Motivul pentru care doctorii au făcut asta FOTO

Liang Zhongtang, un expert în demografie din Shanghai este de părere că legea „unicului copil” ar fi trebuit abrogată de mult. Acesta este de părere că decizia de a permite naşterea a doi copii într-o familie a fost provocată de creşterea tot mai mare a nemulţumirii populaţiei.

Problema nu constă în faptul că ai un copil sau doi. Este despre libertatea de a te reproduce. Este despre drepturile de baza ale omului. Până acum, guvernul nu a reuşit să înţeleagă esenţă acestei probleme. În prezent, sub presiunea publică, trebuie să răspundă cererilor poporului„, a declarat acesta.

Cu toate acestea, guvernul spune că zvonurile nu sunt adevărate.

Citeşte şi O FABRICĂ de încălţăminte s-a prăbuşit din senin. 12 muncitori au murit FOTO

 „Nu a fost stabilită o dată anume, când li se va permite cuplurilor să aibă al doilea copil„, au anunţat reprezentanţii Comisiai Naţionale pentru Sănătate şi Familie.

De asemenea, mai există un motiv, experţii declarând că populaţia Chinei îmbătrâneşte foarte repede, în timp ce forţa de muncă se micşorează. Astfel, ţară va avea aproximativ 440 de milioane de oameni cu vârste peste 60 de ani până în 2050, în timp ce populaţia aptă de muncă, cu vârste cuprinse între 15 şi 59, a scăzut cu 3,71 de milioane, anul trecut.