După alegeri, vine primul festival de film politic

Trăim în epoca în care, vrem nu vrem, ne place sau nu, mâncăm politică pe pâine. Credem că de fapt această atmosferă încărcată este doar la noi , în România. Ea este peste tot. În orice colţ de lume priveşti, politica a pus mâna pe tot. E normal când la nivel global, ţări la care priveam cu reală invidie se dovedesc, în acest context crizat economic şi financiar, dar şi social, incapabile să facă faţă prezentului continuu. Iar clasa politică face jocurile. Şi inspiră filme.

04 iun. 2012, 09:48
După alegeri, vine primul festival de film politic

În iunie, după ce terminăm treaba cu alegerile locale şi ne mai liniştim puţin, mergem la prima ediţie a festivalului inedit în spaţiul cultural românesc.

Cinepolitica–Festivalul Internaţional al Filmului Politic, va avea loc în Bucureşti, în perioada 15-21 iunie, la Cinema Studio.
Singura noastră politică este cea a cinematografului! este sloganul care „susţine campania”evenimentului organizat sub patronajul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC), Universităţii Naţionale de Arte (UNARTE), Universităţii Bucureşti, Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi York University Toronto, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Cinepolitica se desfăşoară pe două secţiuni, cea competitivă care reuneşte 12 lungmetraje politice recente (de ficţiune şi documentare), din întreaga lume, care concurează pentru două mari premii (Trofeul Cinepolitica şi Premiul Special Cinepolitica) şi pe cea necompetitivă, destinată unor producţii celebre, prezentate şi premiate în numeroase festivaluri internaţionale, la care se mai adaugă o serie de programe speciale, dar şi cu dezbateri, master class-uri şi wokshop-uri tematice.

Şi ca un „mic detaliu” care să vă incite curiozitatea, vă spun pentru moment că unul dintre cel mai recente filme semnat de Luc Besson şi cu o importantă carieră internaţională va deschide prima ediţie de la Cinepolitica. Despre ce este vorba , aflaţi, urmărind site-ul  RTV.NET partener media al evenimentului, aşa că zilnic aflaţi de la noi informaţii despre festival. Urmăriţi site-ul RTV.NET  în fiecare zi pentru a afla din timp tot ceea ce puteţi vedea la Cinepolitica.