După ce a rămas văduvă, bunica Maria a devenit un gamer înrăit: „Când jucam, parcă nici durerea nu mai era așa mare”. Un nepot a fost cel care i-a pus prima dată mouse-ul în mână

Bunica Maria are 81 de ani și a devenit vedetă în lumea gamming-ului, grație talentului la jocuri video.

28 ian. 2024, 12:51
După ce a rămas văduvă, bunica Maria a devenit un gamer înrăit: „Când jucam, parcă nici durerea nu mai era așa mare”. Un nepot a fost cel care i-a pus prima dată mouse-ul în mână
Bunica Maria face furori în lumea gamming-ului

Bunica Maria, o octogenară din Chile, și-a descoperit talentul în amutgul vieții, în timp ce se lupta cu depresia apărută după moartea soțului. Femeia spune că nepotul ei i-a salvat viața când a învățat-o să joace jocuri pe calculator.

Pasiunea pentru jocuri video i-a redat pofta de viață și i-a adus o popularitate neașteptată pe rețelele sociale, unde are peste un milion de fani. Bunica Maria a făcut cunoștință cu tehnologia în urmă cu aproape șase ani, când a rămas văduvă.

Citește și: Tanti Rodica, mamă a șase copii, suferă de o singurătate asurzitoare: „Sunt zile în care nu am ce pune pe masă”. A crescut la orfelinat, iar soțul s-a ridicat la ceruri prea devreme

„Am început să joc în 2018, când mi-a murit soțul și am rămas singură. Trăiam împreună cu nepotul meu, singurul care îmi rămăsese aproape. Lui îi plăceau jocurile video și mi-a zis să mă așez în fața calculatorului și să învăț să joc”, a declarat bunica Maria Elena Arévalo Saavedra.

Jocurile au captivat-o din prima, așa că bătrâna a învățat repede tot ce trebuie să facă: „La început nu știam nici să mișc mouse-ul. Nu știam pe ce taste să apăs, nu știam nimic despre calculatoare, dar nepotul meu m-a învățat. Când jucam, parcă nici durerea nu mai era așa mare”.

Jocul preferat al bunicii este cel în care jucători de pe tot mapamondul încearcă să supraviețuiască pe o insulă izolată: „Am prins gustul jocurilor, fiindcă jucam cu alți oameni. Mă simțeam mai bine în compania lor, nu mai eram singură”.

Ajunsă la 81 de ani, și-a făcut un nume în domeniul jocurilor video și este cunoscută drept Mami Nena. Recent și-a făcut conturi de TikTok și YouTube, unde împarte sfaturi legate de jocurile pe calculator și de viață, în general.

„Îi datorez totul nepotului meu. Dacă nu era el, nu știu ce aș fi făcut. Poate nici n-aș mai fi trăit până acum. Eu mă închisesem în casă. El m-a scos afară, m-a învățat să joc, să fac diverse lucruri”, a mai spus bunica Maria.

Citește și: Tanti Lenuța din Băleni își promovează taraba din piață pe internet: „Ceapă, morcovi și ardei. Are mama tot ce vrei!”

Producătorul unuia dintre jocurile la care bunica și-a dovedit măiestria a invitat-o la sediul său din Mexic, pentru a-i oferi un premiu onorific. O universitate din Chile a inclus-o pe lista seniorilor care s-au făcut remarcați în diverse domenii, Nepotul, acum student, e extrem de mândru de bunica lui.

„Bunica m-a învățat că orice om, orice vârstă ar avea, poate obține ce își dorește dacă muncește pentru asta”, a dezvălui nepotul ei, Héctor Carrasco.

Bătrâna spune că se va juca aât cât îi va permite sănătatea.