După ce vei citi asta, nu-ţi vei mai SĂRUTA niciodată animalul de companie

Statisticile ne arată că aproape toți proprietarii de animale de companie le văd pe acestea ca fiind o parte din familia lor. Având în vedere această realitate, nu e nici o surpriză că proprietarul își sărută animalul care locuiește sub același acoperiș cu el. Dar cât de sigur este acest lucru, din punct de vedere al sănătății? Trebuie să știi că există câteva pericole ascunse în acel sărut nevinovat acordat unui prieten blănos. Haideți să aflăm împreună cât de sigur este să îți săruți câinele!

11 feb. 2017, 10:57
După ce vei citi asta, nu-ţi vei mai SĂRUTA niciodată animalul de companie

Sunt gurile câinilor mai curate decât gurile oamenilor, se intreaba tasta.ro. Este doar un mit! E suficient să le miroși gura pentru a-ți da seama că nu este adevărat. Câinii ling orice (mizerie) le iese în cale, așa că sărutul primit din partea lor nu e tocmai igienic.

Citeşte şi Vezi ce înseamnă din punct de vedere spiritual deţinerea unui câine sau a unei pisici

Cât de multe bacterii sunt în saliva câinilor?

Răspunsul? Foarte multe! Știm cu toții că boturile lor umblă peste tot pe unde au chef, așa că nu doar de bacterii trebuie să vă faceți griji, ci și de viruși, germeni și infecții care se pot transmite de la animal la voi.

Ce s-ar putea întâmpla în cazul în care aceste bacterii intră în corpul uman?

Virusurile și germenii preluați de la câine pot cauza probleme grave de sănătate la om. Ia ca exemplul cazul unei femei din Marea Britanie care a contactat o infecție din saliva câinelui ei. La început, a observat că vorbirea ei este de nedeslușit. Testele de sânge au arătat că a avut parte de o infecție din cauza bacteriilor canimorsus Capnocytophaga, frecvent întâlnite în gurile câinilor și pisicilor.

Citeşte şi Antrenorul lui Dinamo, acuzat că a omorât un câine. L-a aruncat pe fereastră, de la etajul 14

Ce alte boli mai putem lua de la animalele de companie?

Infecțiile pecingine sunt unele dintre cele mai comune boli pe care le puteți lua de la sărutatul câinilor. În cazul în care animalul este infectat cu herpes și tu îl săruți, poți contacta și această boală. Capnocytophaga сanimorsus este o bacterie care poate cauza probleme grave de sănătate în cazul în care acesta pătrunde în corp printr-o rană deschisă.