După ce vei citi asta, nu vei mai purta niciodată şlapi

Nimic nu este mai placut ca atunci cand vine vara sa profitam de caldura, lasandu-ne degetele de la picioare sa se aeriseasca in slapi.

08 apr. 2016, 06:32
După ce vei citi asta, nu vei mai purta niciodată şlapi

Slapii sunt ideali pentru aceasta perioada, insa e posibil ca purtarea lor sa dauneaze sanatatii. Moderni, din piele decorati cu strasuri, din plastic, spuma, in culori diferite, slapii sau papucii flip-flops, ne-au sedus, indiferent de varsta. Asta nu inseamna neaparat ca ne fac si bine. Ei pot fi cauza unui numar mare de accidente rutiere pe an.

Slapii nu sunt deloc potriviti pentru soferi, avand tendinta de a se incurca in pedale, iar consecintele pot fi fatale. Totodata, ei prezinta risc pentru sanatatea personalului din domeniul medical, potrivit secretele.com.

Papucii flip-flops sunt purtatori a mii de microbi, in legatura directa cu picioarele, acoperind doar o parte a lor. Personalul din sanatate avertizeaza mereu cu privire la un astfel de aspect. Fireste, nu sunt singurii vizati din acest punct de vedere, ci orice incaltaminte deschisa. Este esentiala igiena picioarelor in timpul sezonului estival, indeosebi, dar si in celelalte anotimpuri.

Mersul pe jos cu acest gen de incaltari este mai putin flexibil, deci nu natural, deoarece degetele de la picioare fac un efort sa apuce talpa, pentru a-i asigura stabilitate. Prin presiune asupra oaselor, exista si un risc mai mare de aparitie a unor probleme la solduri si la coloana vertebrala lombara. De asemenea, cu timpul, se produc deformari ale degetelor picioarelor.

Cu toate acestea, purtarea slapilor ramane inca foarte convenabila, comoda, si gandesc ca doriti sa pastrati in continuare perechea preferata.

Citeşte şi Sfatul medicului. Totul despre problemele circulatorii ale picioarelor