După modelul programului „PRIMA CASĂ” urmează programul „PRIMA MAŞINĂ”

După modelul "Prima Casă", tinerii vor putea să-şi cumpere şi prima maşină. Ministrul Economiei, Constantin Niţă, intenţionează să demareze un program prin care tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani vor putea lua împrumut de la bancă pentru a-şi achiziţiona o maşină. Vor fi acceptate doar maşinile noi.

19 iul. 2014, 10:23
După modelul programului „PRIMA CASĂ” urmează programul „PRIMA MAŞINĂ”

Cum programul „Prima Casă” a ţinut în viaţă piaţa imobiliară, ministrul Economiei crede că programul auto va ajuta vânzarea de maşini.

„Generic i-am spus „Prima Maşină”, se adresează tinerilor 18-30 de ani. Nu există tânăr care să nu-şi dorească să conducă o maşină. Săptămâna viitoare vom avea prima întâlnire cu Fondul de Garantare, contragarantare şi producătorii”, a explicat Constantin Niţă, potrivit incont.ro.

VEZI ŞI RABLA 2014: Câte tichete Rabla mai sunt disponibile

În aceste întâlniri urmează să fie stabilită suma maximă pe care tinerii o pot lua împrumut de la bănci, pentru a-şi cumpăra o maşină. Paşii pe care îi vor urma sunt aceeaşi ca la „Prima Casă”. Principala condiţie este ca tânărul să aibă un loc de muncă stabil, care să îi asigure achitarea ratelor, şi un girant solvabil.

Potrivit Ministrului Economiei, programul ar putea începe din toamnă.