Durerea de cap: 5 tratamente naturale. Renunţă la medicamente

Migdalele constituie un remediu excelent în locul pastilelor, deoarece conţin o substanţă care se regăseşte în majoritatea analgezicelor.

29 ian. 2015, 08:18
Durerea de cap: 5 tratamente naturale. Renunţă la medicamente

Durerile de cap pot să fie de intensitate diferită, iar în unele cazuri afectează capacitatea de concentrare a persoanei afectate. Ca să nu depinzi de tratamentele medicamentoase, încearcă unele remedii naturale care au un efect garantat.

În primul rând, dacă ai dureri de cap frecvente este de preferat să limitezi consumul de cofeină şi să te asiguri că te hidratezi corespunzător în fiecare zi. De asemenea, unele alimente precum brânzeturile mucegăite, ciocolata, afumăturile, vinul, produsele care conţin grâu şi fructele uscate pot să declanşeze o durere de cap atunci când sunt consumate frecvent şi în cantităţi mai mari.

Ca să nu apelezi la medicamente, iată cele mai bune soluţii naturale care s-au dovedit că atenuează durerile de cap:

1. Migdalele

În loc să arunci pe gât o pastilă este de preferat să optezi pentru un pumn de migdale crude. Acestea sunt considerate a fi un remediu excelent pentru durerile de cap, deoarece conţin salicină, o substanţă care se regăseşte în majoritatea medicamentelor pentru durere.

Este bine să consumi un pumn mare de migdale crude atunci când simţi că începe să te ia o durere de cap.

2. Bea un pahar cu apă înainte de a lua o pastilă

Specialiştii au demonstrat faptul că foarte frecvent durerile de cap pot să fie atenuate cu ajutorul apei plate. Astfel că înainte de a te duce la sertarul cu medicamente, bea un pahar cu apă. În general, statisticile arată că nu consumăm o cantitate suficientă de apă în timpul zilei, iar acest lucru poate să fie un prim factor declanşator al durerilor de cap.

Cafeaua, băuturile carbogazoase şi alcoolul deshidratează corpul şi trebuie evitate pe cât posibil sau consumate în cantităţi mici, suplimentate de apă plată. 

3. Pulberea de ardei iute Cayenne

Capsaicina din aceşti ardei acţionează ca un antiinflamator şi reduce intensitatea durerilor, susţin specialiştii. Numeroase studii apărute în publicaţii precum The Clinical Journal of Pain atestă faptul că atunci când este aplicat în nări se constată o reducere semnificativă a intensităţii durerilor de cap.

Citeşte mai mult pe eva.ro