Dureri de spate în timpul sarcinii? Trucuri ca să scapi de ele

Durerile lombare sunt foarte comune in perioada de sarcina –aproximativ 70% dintre gravidute se confrunta cu ele. Totusi, asta nu inseamna ca trebuie sa suferi non-stop: inspira-te din ideile de mai jos, prezentate pe site-ul Babyzone.com, si alterneaza-le pe toata durata sarcinii, ca sa-ti usurezi disconfortul.

10 mart. 2016, 21:35
Dureri de spate în timpul sarcinii? Trucuri ca să scapi de ele

De ce functioneaza: Burtica mare iti schimba centrul de greutate. Adesea, fara sa-ti dai seama, iti lasi zona lombara sa fie trasa in fata intr-o postura in care te balansezi, micsorand si intarind muschii spatelui, fapt ce iti provaca dureri.

Daca iti impui sa stai dreapta, muschii vor ramane in pozitia lor naturala, acesta fiind unul dintre cele mai simple „exercitii” pentru a usura durerea din zona lombara.

Cum sa procedezi: Stai cu spatele drept, aliniat perfect, de sus pana jos. Trage umerii in spate si scoate pieptul in fata. Pozitioneaza-ti capul in asa fel incat urechile sa fie in linie cu umerii. Contracta muschii abdominali si indreapta spatele, pentru a-ti pozitiona bine soldurile. Pentru sustinere, flexeaza-ti un pic genunchii cand stai in picioare.

„Mentine aceasta pozitie, imaginandu-ti ca ai niste sfori ce te trag in sus”, spune Amanda Larson, kinetoterapeut si instructor de yoga prenatala, din Portland (Maine, SUA).

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.