Durerile dentare urmează să fie tratate gratuit la Urgenţă începând cu anul 2014

De anul viitor, toate unităţile de primiri urgenţe vor avea un stomatolog care să acorde consultaţie şi tratament. Durerile dentare vor putea fi tratate gratuit la Urgenţă, după ce în 2013 statul a tăiat complet finanţarea pentru stomatologie. Astfel, din februarie, unele servicii vor fi gratuite.

07 oct. 2013, 14:44
Durerile dentare urmează să fie tratate gratuit la Urgenţă începând cu anul 2014

La camerele de gardă ale spitalelor de urgenţă vor fi înfiinţate şi cabinete stomatologice. Astfel, dacă avem o urgenţă în miez de noapte nu mai trebuie să căutam un cabinet privat deschis non-stop. Consultaţia şi tratamentul de urgenţă vor fi gratuite. Rămâne de văzut cum se va realiza acest lucru, în condiţiile în care cabinetele deja existente în spitale au mari probleme, potrivit România TV.

Citeşte şi Ce se ascunde în spatele durerilor de dinţi

Materialele, medicamentele sunt la limita a ceea ce se poate spune că se rezolvă un pacient cu succes. Instrumentarul este uzat. Are zeci de ani. Aparatul este destul de vechi. Are în jur de 35 de ani, 40 aproape. Este în stare de funcţionare, dar nu este dotat cum trebuie. Electrocauter şi multe altele”, a declarat Georgeta Lazăr, medic stomatolog al Spitalului Judeţean din Vaslui.

De anul viitor şi copiii vor beneficia de servicii stomatologice gratuite. În cazul lor, statul va asigura sigilarea dinţilor. De asemenea, persoanele trecute de 65 de ani vor avea gratuit, o dată la cinci ani, o proteză dentară.

Citeşte şi Radiografiile dentare pot provoca apariţia tumorilor pe creier

În acest moment există mari dificultăţi financare atât pe bugetele de la Casa de Sănătate, cât şi bugetele diminuate de la Ministerul Sănătăţii pentru activitatea de urgenţă. Deci ne descurcăm foarte greu„, a adăugat Lelia Croitoru, managerul Spitalului Judeţean Vaslui.