Dusterul vândut pe piaţa din Rusia are dotări la care şoferii români nici nu visează

Generația a doua a SUV-ului Dacia Duster a fost lansată în urmă cu aproape patru ani, iar modelul românesc se pregătește de un facelift, dar pe unele pieţe, ca cea din Rusia, abia este lansată prima variantă, chiar dacă are îmbunătăţiri majore faţă de varianta disponibilă pe piaţa autohtonă.

17 mart. 2021, 13:56
Dusterul vândut pe piaţa din Rusia are dotări la care şoferii români nici nu visează

Dusterul este vândut pe piaţa din Rusia, dar şi pe altele, sub sigla Renault, astfel că dotările sale sunt mult diferite faţă de cele ale automobilului de pe piaţa din România. Renault pregătește a doua generație pentru piețele internaționale, acolo unde nu este vândut sub brandul Dacia. Este vorba despre America Latină, Africa de Sud, Orientul Mijlociu și Rusia.

Renault Duster destinat pieței din Rusia este un automobil departe de a putea fi considerat un low cost. Dincolo de designul cunoscut, pe care îl știm cu toții, noul Duster rusesc primește motoare puternice și un interior confortabil, preluat de pe SUV-ul Arkana, cu toate noutățile tehnologice ale mărcii franceze.

La interior, atrage imediat atenția sistemul multimedia Easy Link, echipat cu un display de 8 inci, cu Android Auto și Apple Car Play, care permite conectarea telefonului fără fir. Sistemul de navigație este Yandex, unul destinat Rusiei și țărilor din fosta URSS. Printre dotările specifice Rusiei se numără și scaunele spate încălzite, o dotare firească ținând cont de clima din această țară, precum și parbrizul și oglinzile încălzite, la pachet cu dusele spălătorului de parbriz.

Dacia Duster

Dusterul vândut sub sigla Renault este net superior celui de pe piaţa din România

De asemenea, mașina dispune de un sistem suplimentar de încălzire, care poate fi pornit din telecomandă sau poate fi programat din sistemul de infotainment. Nu în ultimul rând, sistemul de camere 360 asigură un control excelent la parcare sau în momentele de rulare în teren accidentat. La fel de spectaculoasă pentru români este și oferta de motoare, în mijlocul căreia stă propulsorul de 2.0 litri și aproape 150 CP, unul mult mai potrivit pentru un off-roader, așa cum este descris Duster pe site-ul Renault din Rusia.

Celelalte motoare disponibile pentru clienții ruși sunt noul, pentru această piață, TCE 150, oferit cu tracțiunea 4×4 și cutia automată CVT X-Tronic, apoi dieselul 1.5 dCI, de 110 CP și vechiul 1.6 SCe, de 117 CP. Cu excepția motorul turbo pe benzină, celelalte sunt oferite doar cu cutie manuală în 6 trepte. Pentru a-i sublinia și mai mult caracterul de automobil off-road, descris ca un „vehicul cu tracțiune integrală care nu cunoaște limite”, modelul de prezentare este echipat cu anvelope AT, specifice rulării în afara șoselelor.

Dacia Duster

Potrivit descrierii de pe site-ul Renault, mașina va putea fi comadată în echipare de off-road, cu bandouri laterale de plastic și protecție de plastic a barei față, grilă neagră și jante negre de 16 inci, sau în echipare de stradă, cu jante de 17 inci și grilă cromată.

Noul Renault Duster va fi fabricat în uzina din Moscova a Renault, uzină pe care o coordonează, începând din acest an, Cristophe Dridi, cel care a fost director al Renault Groupe România și care a preluat responsabilitatea spațiului industrial al Dacia/Lada din Rusia, România și Maroc. Rușii au la dispoziție în acest moment nu mai puțin de trei automobile construite pe platforma lui Duster: Kaptur, Arkana și Duster, toate trei având caracteristici apropiate și tracțiune integrală.

Prețul cel mai mare este cel al lui Arkana, care începe de la 13.500 de euro, urmează Kaptur, un fel de Duster îmbrăcat în caroserie de Captur, care costă 12.700 de euro, în echiparea de bază, în timp ce vechiul Duster are un preț care începe de la 10.000 de euro și este deașteptat să se scumpească odată cu noua generație.

Citeşte şi: Noi schimbări la Instagram! Care e condiția pentru a putea trimite mesaje adolescenților ce nu îți sunt prieteni