Duşuri gratuite în oraş pentru persoanele cu venituri scăzute din Iaşi. Primarul Mihai Chirica promite şi pâine gratis!

Primăria Iaşi a anunţat că va deschide un punct public cu duşuri în oraş pentru persoanele cu venituri scăzute. Edilul Mihai Chirica a declarat că vine o perioadă foarte grea, când lumea va porni din ce în ce mai rar energia termică în casă.

21 iun. 2022, 18:06
Duşuri gratuite în oraş pentru persoanele cu venituri scăzute din Iaşi. Primarul Mihai Chirica promite şi pâine gratis!
Duşuri gratuite în oraş pentru persoanele cu venituri scăzute din Iaşi. Primarul Mihai Chirica promite şi pâine gratis!

Duşuri gratuite în oraş pentru persoanele cu venituri scăzute din Iaşi. Mihai Chirica mai susţine că vor fi oameni care nu îşi vor mai putea cumpăra o pâine şi că va fi deschisă cantină socială în care se va oferi acest aliment gratis!

„La începutul lunii iulie deschidem un punct public cu duşuri. Va fi deschis pe strada Simionescu, în cartierul Dacia, într-un fost punct termic. Acolo avem opt duşuri publice. Le punem la dispoziţia celor cu venituri scăzute. Am instalat şi cinci maşini de spălat. Vine o perioadă foarte grea, când lumea îşi va porni din ce în ce mai rar energia termică în casă. Lumea din ce în ce mai rar va porni maşina de spălat. Va trebui să preîntâmpinăm acest lucru prin asigurarea unor puncte sociale în care să îi putem sprijini”, a declarat Mihai Chirica.

Au fost virați primii bani pe cardurile sociale. Câți români au primit ajutorul de 250 de lei

„Pentru acele persoane care vor trece prin momente dificile datorită crizei economice, împreună cu Arhiepiscopia Iaşiului, ne-am gândit să înfiinţăm o primă cantină socială în care se va da pâine”, a mai adăugat primarul municipiului Iaşi.

Pensii 2022. Aproape 1.000 de lei în plus la pensia următoare, banii intră direct pe card

Edilul a făcut apel la ieşeni să se gândească de două ori când aprind becul în casă şi dacă este necesar să facă un duş de jumătate de oră sau doar unul de cinci minute. „Vine o perioadă foarte grea, în care fac apel la toţi ieşenii să ne gândim de două ori când aprindem becul, câte frigidere ţinem în priză şi dacă este necesar ca apa caldă să curgă la nesfârşit făcând un duş de 25 sau 30 de minute, când în cinci minute ai putea să îl faci. Asta nu o spun din perspectiva faptul că ai sau nu ai bani. Nu o să fie de unde. Nu o să fie cu ce să prepari acea apă caldă şi nu vă gândiţi că vorbesc de pe dealuri. Am mai lansat avertismente privind diverse crize care se prognozau. Va veni o criză a energiei în care nu se va pune problema câţi bani ai, ci se pune problema de unde o iei. Trebuie să ne învăţăm să trăim într-o altă ecuaţie. Va fi şi scump, dar scump, nescump, nu va fi de unde şi va trebui să consumăm mai puţin ca să avem pe toată durata acestei crize”, a încheiat Mihai Chirica.