E Dumnezeu între vaccinuri: primul tratament pentru o boală care ucide milioane

Ebola este o boală mortală cauzată de un virus cu cinci tulpini, patru dintre ele reuşind să îmbolnăvească oamenii. Odată ce a pătruns în organism, virusul omoară celulele, făcându-le pe unele dintre ele să explodeze.

01 aug. 2015, 11:46
E Dumnezeu între vaccinuri: primul tratament pentru o boală care ucide milioane

Până în prezent, au existat 33 de epidemii ale bolii Ebola începând cu anul 1976, dar epidemia de anul acesta din Africa de Vest este de departe cea mai largă. Virusul a infectat mii de oameni şi a ucis jumătate dintre ei. A început în Guineea şi s-a răspândit în Sierra Leone, Liberia şi Nigeria. Un bărbat care a călătorit din Statele Unite ale Americii în Africa a murit de Ebola luna aceasta. De asemenea, asistenta care a ajutat la tratarea lui a fost şi ea infectată.

Există un vaccin cu adevărat eficient împotriva acestei boli teribile, confirmat de World Health Organization. Testele efectuate în Republica Guineea indică faptul cămedicamentul s-a dovedit eficient pentru 100% din oamenii care l-au primit. Dacă lucrurile continuă să se mențină la același nivel, vaccinul ar putea scăpa omenirea de una dintre cele mai grave probleme, potrivit The Verge

“Rezultatele inițiale sunt foarte îmbucurătoare și promițătoare”, a spus Margaret Chan, director general al World Health Organization. În prima fază de testare, 4.000 de oameni cu rude apropiate bolnave au primit vaccinul imediat sau la maximum trei săptămâni de la identificarea unui pacient bolnav în cercul lor social. Dintre cei 2.014 care au primit medicamentul imediat, niciunul nu a manifestat simptome. Au fost 16 cazuri de Ebola în cadrul grupului, toate fiind raportate în cazul persoanelor care au fost vaccinate la trei săptămâni.