E OFICIAL. Tarifele de roaming vor fi eliminate în Uniunea Europeană din iunie 2017

După ani de discuţii şi controverse, Parlamentul European a dat undă verde anulării tarifelor de roaming pe teritoriul statelor Uniunii Europene.

27 oct. 2015, 15:15
E OFICIAL. Tarifele de roaming vor fi eliminate în Uniunea Europeană din iunie 2017

Prima măsură interimară prevede că, din aprilie 2016, taxele de roaming vor fi plafonate la 0,05 euro (0,06 cenți) pe minut la apelurile vocale, 0,02 euro pentru mesajele text (SMS) și 0,05 euro per megabiți la utilizarea Internetului mobil.

Companiile de telecomunicații vor oferi în continuare pachete de telefonie care includ taxe de roaming, atâta timp cât sunt evitate aceste costuri.

Citeşte şi Avertisment pentru români: Roamingul se poate activa involuntar în 512 localităţi din ţară

Vicepreședintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, a salutat adoptarea legii, apreciind că aceasta reprezintă ‘primul pas’ spre o piață unică de telecomunicații în UE.

Recent, comisarul european pentru economia și societatea digitală, Gunther Oettinger, a avertizat că UE trebuie să-și consolideze piața de telecomunicații, punând în evidență faptul că în Europa există 280 de companii de telecomunicații comparativ cu doar patru în SUA.

‘Pentru a deveni mai competitive și a-și consolida rețelele, mult mai multe companii vor fuziona în următorii ani. Aceasta ar trebui să permită industriei europene de telecomunicații să joace un rol mai mare pe scena globală’, a apreciat Gunther Oettinger.

Citeşte şi ATENŢIE! Tarifele de roaming pot fi de peste 50 de ori mai mari în ţările din afara UE