E oficial, Rapid are un nou patron. Giuleştenii sunt ameninţaţi cu judecata

Omul de afaceri moldovean, Valerii Moraru, a semnat joi actele şi este noul patron al Rapidului. Giuleştenii au însă în continuare probleme, deoarece italianul Angelo Massone a anunţat că va da clubul în judecată, susţinând că a semnat un pre-contract de cumpărare cu fostul proprietar, Adrian Zamfir.

24 iul. 2014, 20:19
E oficial, Rapid are un nou patron. Giuleştenii sunt ameninţaţi cu judecata

Rapidul are de joi un nou patron, pe omul de afaceri moldovean Valerii Moraru. „Ne-am înţeles, rămîne doar să oficializăm actele, avocaţii trebuie să rezolve tot. E o bucurie mare că am preluat Rapidul! Nu am emoţii că se va mai întîmpla ceva„, a declarat noul finanţator al Rapidului, care deţine companiile Azuga Waters şi Perla Covasnei.

De asemenea, el a promis că va vira în contul clubului suma de 500.000 de euro acum, urmată de încă o jumătate de milion înainte de retur.

Totuşi, giuleştenii sunt ameninţaţi cu noi probleme şi scandaluri. Italianul Angelo Massone, cel care şi-a exprimat iniţial intenţia de a cumpăra clubul, ameninţă că-i va da în judecată, el susţinând că a semnat un pre-contract de cumpărare cu fostul patron al Rapidului, Adrian Zamfir.

Subsemnatul Angelo Massone am luat la cunoştinţă, din presă, despre o situaţie improprie negocierilor şi actelor semnate de către mine cu acţionarul majoritar, domnul Adrian Zamfir, sub îndrumarea administratorului judiciar Cristina Andronache, deţinătorul a 99,72% din acţiunile Clubului Rapid.

Arăt faptul că, în data de 15.07.2014, am semnat cu acesta un contract de vânzare-cumpărare de acţiuni, urmare a contractului de opţiune de cumpărare, având acelaşi obiect şi care a fost semnat în data de 16.06.2014. Condiţiile contractuale stabilite nu mi-au permis, cu toate eforturile pe care le-am făcut atât eu, cât şi avocaţii mei, să clarific situaţia deţinătorilor acţiunilor clubului Rapid.

Subsemnatul, m-am angajat contractual ca în afară de preţul pe acţiuni, să susţin activitatea atât financiară, cât şi profesională a clubului Rapid. În acest sens, am angajat discuţii avansate cu internaţionalul Ze Maria, pentru preluarea de către acesta, în calitate de antrenor, a clubului în vederea readucerii clubului Rapid la un nivel înalt în lumea fotbalului românesc şi internaţional„, se arată într-un comunicat semnat de Angelo Massone.