Elena Băsescu, cuvinte de laudă pentru Plumb şi Gorghiu: România începe să se lepede de haina misoginismului

Fostul eurodeputat Elena Băsescu a declarat că o bucură foarte tare prezenţa unor femei la vârful politicii româneşti. În opinia ei, acest lucru arată că societatea românească începe "să se lepede de haina misoginismului". În acest sens, EBa a lăudat activitatea Rovanei Plumb şi a Alinei Gorghiu.

08 aug. 2015, 08:21
Elena Băsescu, cuvinte de laudă pentru Plumb şi Gorghiu: România începe să se lepede de haina misoginismului

Elena Băsescu a precizat că Rovana Plumb a fost mereu „foarte serioasă şi a muncit mult”, motiv pentru care poate fi un exemplu de urmat.

Ma bucura foarte tare prezenta unor femei la varful politicii romanesti. Cred ca e o evolutie fireasca si sanatoasa a societatii romanesti, care incepe sa se lepede de haina misoginismului.

Pe Rovana o cunosc din perioada in care eram amandoua reprezentante ale Romaniei in Parlamentul European – a fost mereu foarte serioasa si a muncit mult. Despre ea, chiar se poate spune ca doar eforturile pe care le-a facut au propulsat-o aproape de sefia PSD.

Eu cred ca poate fi un exemplu de urmat si ca, dincolo de anumite actiuni populiste, a avut un mandat relativ bun in fruntea Ministerului Muncii”, a precizat Elena Băsescu.

Referitor la Alina Gorghiu, mezina lui Traian Băsescu a spus că este o femeie „curajoasă şi foarte ambiţioasă”.

„Pe Alina Gorghiu o cunosc mai putin, dar cred ca e o femeie tanara, curajoasa si foarte ambitioasa. Are sprijinul necesar si datele pentru a tinti foarte sus, cu conditia sa nu vrea totul deodata”, a susţinut Elena Băsescu într-un interviu pentru Evz.

În acelaşi interviu, Eba l-a criticat în termeni duri pe preşedintele Klaus Iohannis pe care l-a caracterizat ca fiind „apatic”și care „se odihnește chiar și când ar trebui să ia decizii”.

Citeşte şi: Elena Băsescu, atac la Iohannis: Este apatic şi se odihneşte chiar şi când ar trebui să ia decizii