Ebola a făcut peste 26.000 de victime de la începutul epidemiei

Peste 26.000 de persoane au fost contaminate cu virusul Ebola de la începutul epidemiei și 10.823 au murit, a anunțat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), citată de AFP.

23 apr. 2015, 04:47
Ebola a făcut peste 26.000 de victime de la începutul epidemiei

OMS a subliniat și faptul că scăderea numărului de cazuri confirmate pare să fi stagnat, motiv pentru care organizația solicită eforturi sporite pentru a stopa complet transmisia acestui virus.

În total, 26.079 de persoane au contactat maladia în ultimele 16 luni, din care 10.823 au murit, aproape toate în Guineea, Liberia și Sierra Leone, cele trei țări cel mai afectate de epidemie în Africa de Vest.

În săptămâna precedentă datei de 19 aprilie, au fost semnalate 33 de noi cazuri confirmate, dintre care 21 în Guineea și 12 în Sierra Leone.

În săptămâna precedentă au fost semnalate 37 de noi cazuri confirmate, față de 30 în cea de dinainte.

„Scăderea numărului de cazuri confirmate a încetat în cursul ultimelor trei săptămâni”, a precizat OMS în ultimul său bilanț.

„Pentru a accelera declinul epidemiei și a ajunge la zero cazuri, este necesar un angajament mai ferm al comunității internaționale, ameliorarea căutării persoanelor intrate în contact cu cei contaminați și a procesului de depistare precoce”, mai notează OMS.