Ebola: Controale suplimentare pe cinci aeroporturi din Statele Unite

Controale sporite pentru a lupta împotriva epidemiei de Ebola vor fi introduse pe cinci aeroporturi din Statele Unite, unde ajunge majoritatea pasagerilor din Liberia, Sierra Leone şi Guineea, a anunţat miercuri Casa Albă, potrivit AFP.

08 oct. 2014, 20:13
Ebola: Controale suplimentare pe cinci aeroporturi din Statele Unite

‘Marea majoritate a persoanelor venind din aceste trei ţări (cele mai afectate de epidemie) vor fi supuse unor controale suplimentare’, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

Cele cinci aeroporturi vizate sunt JFK (New York), Newark (New Jersey), Dulles (Washington) şi aeroporturile internaţionale din Atlanta şi Chicago.

Conform executivului american, 94% dintre pasagerii care călătoresc spre Statele Unite din aceste trei ţări ajung pe cele cinci aeroporturi amintite. Este vorba de aproximativ 150 de pasageri pe zi, a precizat Casa Albă.

‘Continuăm să avem încredere în măsurile de control luate în ultima vreme’, a adăugat Josh Earnest.

Luni, referindu-se la posibilitatea introducerii acestor controale suplimentare, preşedintele american, Barack Obama, a subliniat că riscul unei epidemii de Ebola în Statele Unite este ‘extrem de scăzut’.

Prima persoană diagnosticată cu Ebola în Statele Unite, liberianul Thomas Eric Duncan, a decedat miercuri dimineaţă la spitalul din Dallas unde fusese internat.