Ebola: Spania, în faţa unei situaţii „complexe şi dificile”

Spania traversează un 'moment complex şi dificil' în criza legată de virusul Ebola, dar va face tot ceea ce este necesar pentru a depăşi această situaţie, a declarat vineri premierul spaniol Mariano Rajoy, potrivit AFP.

10 oct. 2014, 14:02
Ebola: Spania, în faţa unei situaţii „complexe şi dificile”

Spania este în faţa unei situaţii „complexe şi dificile” în criza legată de virusul Ebola, dar va face tot ceea ce este necesar pentru a depăşi această situaţie, a declarat vineri premierul spaniol Mariano Rajoy.

‘Este un moment complex şi dificil’, a afirmat Rajoy după vizita efectuată la spitalul din Madrid unde infirmiera spaniolă bolnavă de Ebola era vineri dimineaţă într-o stare critică, ea fiind prima persoană contaminată cu acest virus în afara Africii. ‘Sunt absolut convins că va fi făcut tot ceea ce este necesar’ pentru a surmonta această criză, a dat asigurări premierul spaniol.

În contextul acestei situaţii, guvernul de la Madrid a anunţat vineri crearea unui comitet interministerial, format din reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii, de Externe, Apărării şi de Interne, care se va ocupa de gestionarea crizei. Acest organism va fi asistat de un comitet ştiinţific în problema Ebola, a precizat vicepremierul spaniol Soraya Saenz de Santamaria, în cadrul unei conferinţe de presă.