Ebola: Un doctor din Sierra Leone a murit la un spital din Nebraska

Un doctor din Sierra Leone infectat cu Ebola a murit la un spital din Nebraska unde era tratat după ce a sosit din Africa de Vest, la sfârşitul săptămânii trecute, au anunţat luni surse medicale, relatează Reuters.

17 nov. 2014, 19:05
Ebola: Un doctor din Sierra Leone a murit la un spital din Nebraska

Un doctor din Sierra Leone, bolnav de Ebola, a murit la un spital din Nebraska. Dr. Martin Salia, rezident permanent, a fost infectat în timp ce lucra într-un spital din Freetown, potrivit familiei. El prezenta simptome, între care insuficienţă renală şi respiratorie, atunci când a ajuns la Centrul medical din Nebraska, potrivit unei declaraţii a spitalului. Surse medicale au declarat că starea doctorului s-a agravat după ce a fost transportat în SUA din Africa de Vest.

Martin Salia, 44 de ani, a fost al treilea pacient infectat cu Ebola tratat la spitalul din Nebraska şi al zecelea caz cunoscut de Ebola în SUA. Ebola a ucis până în prezent cel puţin 5.177 de persoane, majoritatea în Sierra Leone, Liberia şi Guineea, potrivit celor mai recente date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).